Tapahtumat

Tapahtumat 2019

Tulevat tapahtumat

22.11.2019

Team Finland talks: Ruotsi

Internet

10:00 - 11:00

Tiedätkö miten Team Finland -verkoston organisaatiot auttavat suomalaisyrityksiä markkinoille? Millaiset näkymät Ruotsi tarjoaa vuodelle 2020?

Suomen Ruotsin suurlähetystö, Business Finland ja Finnvera järjestävät tunnin mittaisen webinaarin Ruotsin markkinoista.

Ilmoittaudu Skype for Business -tapaamiseen ja kerro mitä tarpeita juuri teidän yrityksellänne on Ruotsin markkinoita ajatellen.

Ilmoittauduttuasi saat kutsun tapaamiseen Skype for Business -kalenterimerkintänä. Keskustelua edeltävät alustukset, jotka pitävät suurlähettiläs Liisa Talonpoika ja Business Finlandin Ruotsin markkinoiden asiantuntija Vilma Rissanen. Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin Anne Masalin ja Finnveran rahoituspäällikkö Erno Ihto paketoivat palveluistaan tiiviit koosteet, ja vastaavat kysymyksiinne yhdessä ulkoministeriön ja Business Finlandin edustajien kanssa.

Webinaarimme keskittyy näihin teemoihin:
- Biotalous
- Cleantech
- Digitalisaatio
- Terveys ja hyvinvointi
- Elintarvikkeet
- Kuluttajaliiketoiminta
- Smart Mobility

Webinaari pidetään netissä


28.11.2019

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin perinteinen joulutapaaminen

Tukholma

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin suosittu joulutapaaminen järjestetään torstaina marraskuun 28. päivänä Suomen suurlähetystön bankettisalissa. Ohjelmassa verkostoitumista, glögiä, syötävää ja juotavaa, joulutunnelmaa ja uskomattoman hyviä arpajaisvoittoja.

Arvat maksavat 50 kr. Maksu kortilla tai Swish -palvelun kautta. Pyydämme huomioimaan, ettemme voi ottaa vastaan käteismaksuja. Arpajaisten tuottamat voitot lahjoitetaan kokonaisuudessaan Rena Botten -hyväntekeväisyyshankkeelle.

Haluatko lahjoittaa arpajaisvoittoja? Otamme vastaan arpajaisvoittoja 15. marraskuuta saakka. Mikäli haluat lahjoittaa voiton arpajaisiimme, ota yhteyttä Milena Westmaniin, milena.westman@finsve.com.

Tule viihtymään, tapaamaan tuttavia ja laajentamaan verkostoasi sekä kokeilemaan arpajaisonneasi.

Suomen suurlähetystö, Gärdesgatan 11, Stockholm


03.12.2019

Suomi ja Ruotsi globaalilla näyttämöllä

Helsinki

Reinfeldt Plus Sju

11:00-16:00

Kaksi maata, joilla on yhteinen historia ja yhteinen tulevaisuus. Suomen ja Ruotsin väliset siteet ulottuvat yhteiskunnan jokaiselle tasolle, taloudesta turvallisuuteen. Suomalaiset ja ruotsalaiset yritykset tekevät yhteistyötä, vaikka keskinäinen kilpailu on usein kovaa. Yhä useampi yritys laajentaa toimintaansa Pohjanlahden toiselle puolelle, mikä lisää investointeja ja maiden välistä kauppaa. Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin seminaarissa Ruotsin entinen pääministeri Fredrik Reinfeldt ja elinkeinoelämän kärkinimet kertovat Suomen ja Ruotsin mahdollisuuksista ja haasteista.

Seminaarin puhujat:
Katri Kulmuni, elinkeinoministeri
Fredrik Reinfeldt, Ruotsin entinen pääministeri
Emilia Kullas, ajatushautomo EVA:n johtaja
Mikael Staffas, toimitus- ja konserninjohtaja, Boliden
Karl-Henrik Sundström, toimitus- ja konserninjohtaja, Stora Enso
Kjell Skoglund, toimitusjohtaja, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari
Marcus Risberg, toimitusjohtaja, Tallink Silja
Juontajana toimii KSF Median toimitusjohtaja Anna Hellerstedt.

Puheenvuorot ruotsiksi ja suomeksi. Simultaanitulkkaus.

Risteile kanssamme Helsinkiin:
Järjestämme risteilyn Tukholmasta Silja Linellä 2.-4. joulukuuta. Risteilyyn sisältyy edestakainen matka Tukholmasta Helsinkiin, majoittuminen omaan A-hyttiin, meriaamiainen meno- ja tulomatkalla, kolmen ruokalajin illallinen juomineen menomatkalla sekä Grande Buffet-illallinen juomineen tulomatkalla.
Osallistumismaksu: Jäsenet 1895 kr, ei-jäsenet 2395 kr. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Veloitamme 40 euron no show -maksun kaikilta, jotka eivät saavu paikan päälle ja eivätkä ole peruneet osallistumistaan viimeistään 48 tuntia ennen tilaisuuden alkamista. Viimeinen ilmoittautumispäivä seminaariin ja risteilylle on 11. marraskuuta.

Silja Line -laivalla Olympiasatamassa.


03.12.2019

Pohjoismaat epävakaassa maailmassa

Helsingfors

Kvallsseminariets Talare 800Px

18:00 - 20:30

Pohjoismainen malli vaatii jatkuvaa päivittämistä säilyttääkseen kilpailukykynsä epävakaassa maailmassa ja vastatakseen kansalaisten korkealle asetettuihin odotuksiin. Suomalais-ruotsalainen kauppakamari ja Ruotsin suurlähetystö Suomessa kutsuvat sinut keskustelemaan asiasta Ruotsin entisen pääministerin, Fredrik Reinfeldtin, sekä kansanedustaja Elina Lepomäen ja Anders Adlercreutzin kanssa. Ylen Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel toimii keskustelun juontajana.

PS. Olet myös tervetullut osallistumaan seminaariimme Silja Symphonyllä samana päivänä klo 11:00. Lisätietoja löydät tältä samalta sivulta.

Ruotsin suurlähetystö, Pohjois-Esplanadi 7A


11.12.2019

Luovuus, tie menestykseen

Åbo

Kreativitet

12:30 - 16:00

Kokemukset ja storytelling ovat monelle yritykselle brändin rakentamisen perusta. Se vaatii vuorostaan luovan ajattelutavan jatkuvaa ylläpitämistä ja kehittämistä. Miten yritys voi hakea inspiraatiota luovilta elinkeinoilta ja soveltaa sitä omaan toimintaansa? Kuinka luovuusprosessia tulisi käyttää, jotta se inspiroisi ja vahvistaisi liiketoimintaa? Näistä kysymyksistä puhutaan Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin seminaarissa Turussa 11. joulukuuta 2019.

Puhujat:
- Bengt Kristersson Uggla
- Susanna Rahkamo
- Linus Almqvist
- Johanna Stenback

Seminaari alkaa klo 13:00. Lounasbuffet ja kahvi/tee alkaen klo 12:00.
Seminaarin kielet ovat ruotsi ja englanti. Ei ilmoittautumismaksua. Ilmoittautuminen viimeistään 4. joulukuuta.

Bengt Kristensson Uggla
Bengt Kristensson Uggla on filosofian ja yrityksen johtamisen Amos Andersonprofessori Åbo Akademissa. Hän on elämänkatsomuksen dosentti Uppsalan yliopistossa ja on aikaisemmin toiminut useissa eri yliopistoissa. Kristensson Uggla on suosittu luennoitsija ja hän on myös aikaisemmin toiminut IFL:n (Institutet för företagsledning) rehtorina. Här on kirjoittanut lukuisia artikkeleita ja noin viisitoista kirjaa, joista viimeisin julkaistiin syksyllä 2019: "En strävan efter sanning: Vetenskapens teori och praktik".

Johanna Stenback
Johanna Stenback on audiovisuaalinen kulttuuri- ja tapahtumantuottaja, joka palaa luovuuden, yrittelijäisyyden ja uusien ideoiden puolesta. Yhdeksän vuoden ajan Johanna toimi viihde- ja elämäntyyliohjelmien tuottajana YLE:n ruotsinkielisissä kanavissa. Vuonna 2011 hän perusti oman tuotantoyrityksensä Jokolowskin. Samaan aikaan hän oli mukana tekemässä luksusbassosoittimia valmistavasta Tom Stenback -perheyrityksestä kansainvälisen yrityksen. Nykyään Stenback työskentelee sisältö- ja tapahtumatuotannon parissa Moomin Characters -konsernissa.
Johanna Stenbackin laajaan kokemukseen tapahtumatuotannosta sisältyvät mm. Strömsö, Mat så in i Norden, Venlagaala, BY-finnish illustration for children, Project LIV rf. ja Pohjoismaiden neuvoston palkinnonjako. Stenbackin tuleviin isompiin tuotantoihin kuuluvat lisäksi #VÅRTHAV -kampanja sekä Tukholmassa järjestettävä Tove-festivaali.

Susanna Rahkamo
Susanna Rahkamo on yrittäjä, jonka toimitaideana on auttaa yrityksiä ja organisaatioita kehittymään käyttäen luovuutta ja innovaatiota kimmokkeinaan. Hän väitteli tohtoriksi väitöskirjalla, jonka aiheena oli luovuuden merkitys huippusuorituksille. Ammattiurheilijana hän on muun muassa voittanut Euroopan mestaruuden ja MM-hopeaa kaunoluistelussa. Rahkamolla on useita merkittäviä luottamustehtäviä urheilun saralla ja hän toimii mm. Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtajana sekä Euroopan olympiakomiteoiden Culture and Legacy Commissionin puheenjohtajana.

Linus Almqvist
Linus Almqvist muutti opiskelujensa jälkeen Tukholmaan ja on toiminut näkyvässä roolissa markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä muun muassa Vattenfallilla, SASilla, Barillalla, Arlalla ja Barncancerfondenilla. Tänä päivnä hän toimii viestintäpäällikkönä Rambollilla ja Ruotsin ilmoittajaorganisaation toimeenpanovaliokunnan puheenjohtajana. Almqvist on useaan kertaan palkittu luovasta markkinointi- ja brändiviestinnästä. 1990-luvulla hän oli rap-artistina bändissä nimeltä Pumpa På. Tänä vuonna hän toimii lisäksi myös Ruotsin ilmoittajaorganisaation teho- ja luovuuskilpailun valamiehistön puheenjohtajana. Kilpailussa nimeltä 100-wattaren (markkinointiviestinnän Ruotsin mestaruuskilpailu) palkitaan Ruotsin tehokkain ja luovin viestintäpanostus vuonna 2019.

Armfeltauditorio, Åbo Akademi, Tehtaankatu 2, Turku


01.04.2020

Kevätlounas

Tukholma

Ibrahimbaylan 1200Px

11:45 - 14:00

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin perinteinen kevätlounas järjestetään Grand Hôtelissa 1. huhtikuuta 2020.
Lounaspuhujana Ruotsin elinkeinoministeri Ibrahim Baylan.
Lisää tietoa tulossa. Tapahtumaan ei voi vielä ilmoittautua.
Kuva: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8


26.05.2020

Vuosikokous ja seminaari

Helsinki

11:45 - 19:00

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin vuosikokous pidetään tänä vuonna Ruotsin suurlähetystössä Helsingissä.
Vuosikokouksen jälkeen järjestämme seminaarin, jossa puhuu suomalais-ruotsalaisen elinkeinoelämän vaikuttajia.

Tapahtumaan ei vielä voi ilmoittautua.

Ruotsin suurlähetystö, Pohjois-Esplanadi 7A

Menneet tapahtumat