Tapahtumat

Tapahtumat 2020

Tulevat tapahtumat

01.10.2020

Nordic Business Ethics -kyselyn julkistamistilaisuus

Webinaari

Adobe Stock 180954505

16:00-18:00 (suomen aikaa)

Tervetuloa osallistumaan Nordic Business Ethics Survey -tutkimuksen julkistamistilaisuuteen. Tilaisuus pidetään livenä netissä 1. lokakuuta.

Nordic Business Ethics Survey selvittää työntekijöiden kokemuksia eettisyyden toteutumisesta työpaikalla. Kyselyn tulokset herättivät paljon mielenkiintoa keväällä 2019 kun se toteutettiin ensimmäistä kertaa. Tutkimuksen tavoitteena on edistää keskustelua eettisesti kestävästä työelämästä ja niistä haasteista, joita pohjoismaisilla työpaikoilla esiintyy.

Live stream -tilaisuudessa hankkeen toteuttamisesta vastaavan Nordic Business Ethics Networkin perustajat Anna Romberg ja Niina Ratsula esittelevät vuoden 2020 kyselyn tärkeimmät tulokset, jonka jälkeen kuulemme keynote-puheenvuoron Enronin entiseltä talousjohtajalta Andrew Fastow’lta. Enron on aikamme suurin yritysskandaali, joka on vaikuttanut sekä lainsäädäntöön, että eettiseen yritystoimintaan kohdistuviin odotuksiin.

Yhteistyökumppaneina kyselyn toteuttamisessa ja tulosten julkistamisessa toimivat Forensic Risk Alliance, Hannes Snellman, MySpeaker ja FINSVE. Tapahtuman kieli on englanti.

Menneet tapahtumat

16.09.2020

Kutsu vuosikokoukseen

Kokous järjestetään etänä

Ordforandeklubba 800X350

12.00 - 13:00 (Suomen aikaa)

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin vuosikokous pidetään 16. syyskuuta 2020 klo 12:00-12:30 Suomen aikaa.
Kokous järjestetään etänä. Osallistuminen tapahtuu tietokoneen kautta tai soittamalla kokoukseen puhelimella.
Kokouksen kieli on ruotsi.
Pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan etukäteen. Lähetämme ilmoittautuneille sähköpostitse tarkat tiedot siitä, miten kokoukseen osallistutaan hyvissä ajoin ennen kokousta. 


16.09.2020

Pohjoismainen yhteistyö viennin vauhdittajana

Webinaari

Talare700Px 2

14:00-16:00 (Suomen aikaa)

Pohjoismaiden talous ja hyvinvointi rakentuu viennin varaan. Pohjoismaat ovat pieniä toimijoita kansainvälisillä markkinoilla, mutta yhdessä voimme tarjota huippuosaamista ja innovaatioita kehityksen kärkipäästä.

Webinaarissa saat ainutlaatuisen mahdollisuuden kuulla näkemyksiä neljältä pohjoismaiselta ministeriltä sekä avainhenkilöiltä Suomen, Ruotsin ja Norjan vientiä edistävistä organisaatioista.

Tervetuloa Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin webinaariin, joka toteutetaan yhteistyössä Norsk-Finska Handelsföreningen Nofi:n kanssa.

--------------------------------------------

OHJELMA

14.00 Seminaari alkaa
Kjell Skoglund, toimitusjohtaja, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari
Juontaja: Erik Bäckman, Miltton.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön tervehdys

14.10 Jacob Wallenberg
Puheenjohtaja, Investor ja Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin valtuusto

14.20 Anna-Maja Henriksson
Suomen oikeusministeri

14.30 Ensimmäinen paneelikeskustelu:
Iselin Nybø, elinkeinoministeri, Norja
Anna Hallberg, ulkomaankauppaministeri, Ruotsi
Ville Skinnari, ulkomaankauppaministeri, Suomi

15.10 Tauko

15.15 Toinen paneelikeskustelu:
Ylva Berg, toimitusjohtaja, Business Sweden
Nina Kopola, pääjohtaja, Business Finland
Håkon Haugli, toimitusjohtaja, Innovasjon Norge

15.50 Yhteenveto ja päätössanat

16.00 Webinaari loppuu


01.09.2020

Miten saamme talouskasvun kestävästi liikkeelle Suomessa ja Ruotsissa?

Webinaari

Borg O Katainen

14:00-15:00 (Huom! Ruotsin aikaa)

Koronakriisi on ravistellut maailman talouksia. Suomen ja Ruotsin hallitukset valmistelevat toimenpidepaketteja, joiden tavoitteena on työpaikkojen pelastaminen ja talouden elvyttäminen. Samalla kestävyysasiat asetetaan molemmissa maissa keskiöön.

Mitä johtopäätöksiä voimme vetää aikaisempien kriisien perusteella ja mitä virheitä tulisi välttää? Kuinka kestävä taloudellinen kehitys toteutetaan? Mikä EU:n rooli on näissä kysymyksissä?

Jyrki Katainen ja Anders Borg, Suomen ja Ruotsin valtiovarainministerit vuosien 2008-2009 finanssikriisin aikana, keskustelevat toimenpiteistä, joihin Suomessa ja Ruotsissa olisi ryhdyttävä selviytyäkseen tämänhetkisestä kriisistä.


Webinaarin kieli on englanti sekä suomi ja ruotsi. Tervetuloa!


Tietoa webinaarista

Aika: Tiistai, 1. syyskuuta 2020, klo 14.00-15.00 Ruotsin aikaa
Paikka: Zoom-webinaari
Ilmoittautuminen: Viimeistään 1.9. klo 8:00 oikealla olevasta painikkeesta
Järjestäjät: Suomalais-ruotsalainen kauppakamari ja Suomen Tukholman-instituutti
Juontaja: Anders Eriksson, johtaja, Suomen Tukholman-instituutti


01.04.2020

Kevätlounas

Peruttu

Ibrahimbaylan 1200Px

PERUTTU

Koronaviruksen aiheuttamien riskien vuoksi sekä viranomaisten antamien, suurempia yleisötilaisuuksia koskevien suositusten mukaan perumme Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin kevätlounaan 1. huhtikuuta 2020. Tämän yhteydessä perumme myös risteilyn kevätlounaalle Tukholmaan.

- - - - - - - - -

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin perinteinen kevätlounas järjestetään Grand Hôtelissa 1. huhtikuuta 2020.
Ruotsin elinkeinoministeri Ibrahim Baylan puhuu otsikolla "Vihreä muutos kilpailukyvyn parantajana".

Lonasmenyy: Panko- ja seesamipaneroitu lohifile, nuudelisalaattia, kevätsipulia ja soijaemulsiota. Mineraalivesi/mieto olut. Kahvi ja suklaakonvehti.
Tapahtuma on maksuton Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin jäsenille. Lounasmaksu ei-jäsenille 400 kruunua (sis. alv).

Kauppakamari järjestää yhteistyössä Silja Linen kanssa edestakaisen risteilyn Helsingistä ja Turusta kevätlounaalle Tukholmaan 31.3-2.4.2020. Risteilyyn sisältyy A-hytti (koko hytti), kolmen ruokalajin illallinen juomapaketteineen menomatkalla, 2 aamiaisbuffetia sekä buffetillallinen paluumatkalla.
Risteilyn hinta Helsingistä/Turusta on 150/100 euroa (jäsenet) tai 200/150 euroa (ei-jäsenet). Pakettihintaan sisältyy myös kevätlounaan lounasmaksu. Paikkoja on rajoitetusti.

PERUTTU


18.03.2020

Onnistu viennissä

Peruttu

Narpesseminariets Talare2

PERUTTU

Peruutamme Närpiön seminaarin 21.3.2020

Koronaviruksen aiheuttamien riskien vuoksi sekä viranomaisten antamien, suurempia yleisötilaisuuksia koskevien suositusten mukaan perumme Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin seminaarin Närpiössä 21. maaliskuuta 2020. Toivomme ymmärrystä päätökselle.

- - - - - - - -

Askel kansainvälisille markkinoille on välttämätön monille yrityksille, jotka haluavat kasvaa ja laajentaa toimintaansa. Seminaarissa Onnistu viennissä saat tietoa ja inspiraatiota viennin aloittamiseen Pohjoismaihin sekä muihin vientikohteisiin.

Puhujat ylhäältä vasemmalta lukien:
Thomas Blomqvist, Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri
Mikaela Björklund, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Närpiö
Staffan Snellman, vientijohtaja, Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Johanna Stenback, tuottaja, Moomin Characters
Anders Ahnlid, Ruotsin suurlähettiläs Suomessa
Elna Nykänen-Andersson, lehdistö- ja kulttuurineuvos, Suomen suurlähetystö, Tukholma
Vilma Rissanen, Advisor, Business Finland, Tukholma
Kurt-Erik Nordin, toimitusjohtaja, NTM
Susanne Skata, yrittäjä, Sus Productions Ab
Kjell Skoglund, toimitusjohtaja, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari

Tarjoamme aamukahvit alkaen klo 09.30. Seminaari alkaa klo 10.00 ja seminaarin päätteeksi tarjoamme lounaan ja mahdollisuuden verkottumiseen. Tapahtuma on maksuton. Kieli: Ruotsi. Simultaanitulkkaus suomeksi.

Ilmainen bussikuljetus Kokkolasta Pietarsaaren ja Vaasan kautta. Katso aikatalulu ilmoittautumislomakkeesta.

PERUTTU


18.03.2020

Vienti ja työvoiman integrointi

Peruttu

Tomatplockare2

PERUTTU

Peruutamme Närpiön integraatiopäivän 20.3.2020 ja sitä seuraavan seminaarin

Koronaviruksen aiheuttamien riskien vuoksi sekä viranomaisten antamien, suurempia yleisötilaisuuksia koskevien suositusten mukaan perumme Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin integraatiopäivän 20. maaliskuuta 2020 sekä seminaarin Närpiössä 21. maaliskuuta 2020. Toivomme ymmärrystä päätökselle.

- - - - - - - -

Menestyvät yritykset ja vahva vienti ovat vankan talouden perusta, sekä paikallisella että valtakunnallisella tasolla. Työvoimapula on konkreettinen este yritysten kasvulle eri puolilla maata.

Perjantaina 20. maaliskuuta saat mahdollisuuden tutustua Närpiön kaupungin toimiin ulkomaisen työvoiman integroinnin edistämiseksi ja mitä kaupunki on tehnyt työvoimapulan aiheuttamien ongelmien ratkaisemiseksi. Suomalais-ruotsalainen kauppakamari järjestää yhdessä Dynamo Närpiön kanssa integraatiopäivän, jonka aikana vierailemme paikallisissa yrityksissä.

Seminaarissa Onnistu viennissä lauantaina 21. maaliskuuta saat tietoa ja inspiraatiota viennin aloittamiseksi Pohjoismaissa ja muilla vientimarkkinoilla. Lauantain seminaarin ohjelma löytyy Onnistu viennistä -tapahtumasta heti tämän tapahtuman alta.

Pakettiin sisältyy: Bussikuljetus suoraan Helsingistä tai Turusta Porin kautta Närpiöön perjantaina, lounas ja yritysvierailut iltapäivällä sekä yhteinen illallinen, jossa teemana on integraatio. Seminaari lauantaina, lounas ja bussikuljetus takaisin. Hotelliyöpyminen.

Osallistumismaksu: Tapahtuma on maksuton Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin jäsenille. Osallistumismaksu ei-jäsenille on 40 euroa.

Kieli: Ruotsi. Lauantain seminaarissa simultaanitulkkaus suomeksi.

PERUTTU


22.01.2020

Kun bisnes kohtaa taiteen

Tukholma

Vart Hav

09:00 - 12:00

Mitä tapahtuu, kun bisnes ja taiteilija kohtaavat? Kirjailijat, muotoilijat, kuvittajat, elokuvantekijät ja muut luovien alojen toimijat eivät välttämättä ajattele kaupallisesti. Se ei tarkoita, etteikö taiteesta voisi syntyä hyvää bisnestä. Miten löydetään yhteinen malli, jossa taitelijan riippumattomuus, vapaus ja luovuus yhdistetään teosten kaupallistamiseen? Miten bisnesajattelun voi oppia?

Moomin Characters, Rights & Brands, Förlaget, SF Studios ja ACH architecture kutsuvat sinut aamupäiväksi storytellingin, taiteen ja liiketoiminnan maailmaan.

Seminaarissa tutustumme Suomen johtaviin taiteilijoihin kuuluvan Tove Janssonin matkaan tuntemattomuudesta maailmanlaajuiseen menestykseen. Puhumme myös brändin tasapainottamisesta ja siitä, miten suomalaista sisältöä myydään Ruotsissa. Seminaarin päätteeksi teemme katsauksen nykytilanteeseen: Miten luovaa työtä voi tehdä yrittäjänä ja miten bisnes voi oppia ymmärtämään taiteilijaa?

//OHJELMA JA PUHUJAT//

09:00–09:15
Avaus
Liisa Talonpoika, Suomen suurlähettiläs
Kjell Skoglund, toimitusjohtaja – FINSVE
Johanna Stenback, tuottaja – Moomin Characters

09:15–10:15
Tuntemattomuudesta kansainväliseksi menestyjäksi – Tove Jansson ja Muumimaailma
Kira Schroeder, tuottaja – Moomin Characters
Jonas Forth, toimitusjohtaja – All things commerce

10:30–11:30
Kun taiteesta tulee bisnestä
Roleff Kråkström, toimitusjohtaja – Moomin Characters
Kristin Tjulander, Marketing & Sales Director – Rights & Brands
Patrick Ullman, toimitusjohtaja – Rights & Brands
Andrea Svanbäck, markkinointipäällikkö – Förlaget
Annika Sucksdorff, Head of Film Production Sweden – SF Studios
Juontaja: Johanna Stenback

11:30–12:00
Moderni taiteilija yrittäjänä
Ann Charlott Hästö, toimitusjohtaja, arkkitehti – ACH architecture

Kevyt aamiainen tarjoillaan alkaen klo 08:30 ja seminaarin jälkeen tarjotaan lounas.

Suomen suurlähetystö, Gärdesgatan 11, Stockholm


11.12.2019

Luovuus, tie menestykseen

Åbo

Kreativitet

12:30 - 16:00

Kokemukset ja storytelling ovat monelle yritykselle brändin rakentamisen perusta. Se vaatii vuorostaan luovan ajattelutavan jatkuvaa ylläpitämistä ja kehittämistä. Miten yritys voi hakea inspiraatiota luovilta elinkeinoilta ja soveltaa sitä omaan toimintaansa? Kuinka luovuusprosessia tulisi käyttää, jotta se inspiroisi ja vahvistaisi liiketoimintaa? Näistä kysymyksistä puhutaan Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin seminaarissa Turussa 11. joulukuuta 2019.

Puhujat:
- Bengt Kristersson Uggla
- Susanna Rahkamo
- Linus Almqvist
- Johanna Stenback

Seminaari alkaa klo 13:00. Lounasbuffet ja kahvi/tee alkaen klo 12:00.
Seminaarin kielet ovat ruotsi ja englanti. Ei ilmoittautumismaksua. Ilmoittautuminen viimeistään 4. joulukuuta.

Bengt Kristensson Uggla
Bengt Kristensson Uggla on filosofian ja yrityksen johtamisen Amos Andersonprofessori Åbo Akademissa. Hän on elämänkatsomuksen dosentti Uppsalan yliopistossa ja on aikaisemmin toiminut useissa eri yliopistoissa. Kristensson Uggla on suosittu luennoitsija ja hän on myös aikaisemmin toiminut IFL:n (Institutet för företagsledning) rehtorina. Här on kirjoittanut lukuisia artikkeleita ja noin viisitoista kirjaa, joista viimeisin julkaistiin syksyllä 2019: "En strävan efter sanning: Vetenskapens teori och praktik".

Johanna Stenback
Johanna Stenback on audiovisuaalinen kulttuuri- ja tapahtumantuottaja, joka palaa luovuuden, yrittelijäisyyden ja uusien ideoiden puolesta. Yhdeksän vuoden ajan Johanna toimi viihde- ja elämäntyyliohjelmien tuottajana YLE:n ruotsinkielisissä kanavissa. Vuonna 2011 hän perusti oman tuotantoyrityksensä Jokolowskin. Samaan aikaan hän oli mukana tekemässä luksusbassosoittimia valmistavasta Tom Stenback -perheyrityksestä kansainvälisen yrityksen. Nykyään Stenback työskentelee sisältö- ja tapahtumatuotannon parissa Moomin Characters -konsernissa.
Johanna Stenbackin laajaan kokemukseen tapahtumatuotannosta sisältyvät mm. Strömsö, Mat så in i Norden, Venlagaala, BY-finnish illustration for children, Project LIV rf. ja Pohjoismaiden neuvoston palkinnonjako. Stenbackin tuleviin isompiin tuotantoihin kuuluvat lisäksi #VÅRTHAV -kampanja sekä Tukholmassa järjestettävä Tove-festivaali.

Susanna Rahkamo
Susanna Rahkamo on yrittäjä, jonka toimitaideana on auttaa yrityksiä ja organisaatioita kehittymään käyttäen luovuutta ja innovaatiota kimmokkeinaan. Hän väitteli tohtoriksi väitöskirjalla, jonka aiheena oli luovuuden merkitys huippusuorituksille. Ammattiurheilijana hän on muun muassa voittanut Euroopan mestaruuden ja MM-hopeaa kaunoluistelussa. Rahkamolla on useita merkittäviä luottamustehtäviä urheilun saralla ja hän toimii mm. Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtajana sekä Euroopan olympiakomiteoiden Culture and Legacy Commissionin puheenjohtajana.

Linus Almqvist
Linus Almqvist muutti opiskelujensa jälkeen Tukholmaan ja on toiminut näkyvässä roolissa markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä muun muassa Vattenfallilla, SASilla, Barillalla, Arlalla ja Barncancerfondenilla. Tänä päivnä hän toimii viestintäpäällikkönä Rambollilla ja Ruotsin ilmoittajaorganisaation toimeenpanovaliokunnan puheenjohtajana. Almqvist on useaan kertaan palkittu luovasta markkinointi- ja brändiviestinnästä. 1990-luvulla hän oli rap-artistina bändissä nimeltä Pumpa På. Tänä vuonna hän toimii lisäksi myös Ruotsin ilmoittajaorganisaation teho- ja luovuuskilpailun valamiehistön puheenjohtajana. Kilpailussa nimeltä 100-wattaren (markkinointiviestinnän Ruotsin mestaruuskilpailu) palkitaan Ruotsin tehokkain ja luovin viestintäpanostus vuonna 2019.

Armfeltauditorio, Åbo Akademi, Tehtaankatu 2, Turku


03.12.2019

Suomi ja Ruotsi globaalilla näyttämöllä

Helsinki

Reinfeldt Plus Sju

11:00-16:00

Kaksi maata, joilla on yhteinen historia ja yhteinen tulevaisuus. Suomen ja Ruotsin väliset siteet ulottuvat yhteiskunnan jokaiselle tasolle, taloudesta turvallisuuteen. Suomalaiset ja ruotsalaiset yritykset tekevät yhteistyötä, vaikka keskinäinen kilpailu on usein kovaa. Yhä useampi yritys laajentaa toimintaansa Pohjanlahden toiselle puolelle, mikä lisää investointeja ja maiden välistä kauppaa. Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin seminaarissa Ruotsin entinen pääministeri Fredrik Reinfeldt ja elinkeinoelämän kärkinimet kertovat Suomen ja Ruotsin mahdollisuuksista ja haasteista.

Seminaarin puhujat:
Katri Kulmuni, elinkeinoministeri
Fredrik Reinfeldt, Ruotsin entinen pääministeri
Emilia Kullas, ajatushautomo EVA:n johtaja
Mikael Staffas, toimitus- ja konserninjohtaja, Boliden
Karl-Henrik Sundström, toimitus- ja konserninjohtaja, Stora Enso
Kjell Skoglund, toimitusjohtaja, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari
Marcus Risberg, toimitusjohtaja, Tallink Silja
Juontajana toimii KSF Median toimitusjohtaja Anna Hellerstedt.

Puheenvuorot ruotsiksi ja suomeksi. Simultaanitulkkaus.

Risteile kanssamme Helsinkiin:
Järjestämme risteilyn Tukholmasta Silja Linellä 2.-4. joulukuuta. Risteilyyn sisältyy edestakainen matka Tukholmasta Helsinkiin, majoittuminen omaan A-hyttiin, meriaamiainen meno- ja tulomatkalla, kolmen ruokalajin illallinen juomineen menomatkalla sekä Grande Buffet-illallinen juomineen tulomatkalla.
Osallistumismaksu: Jäsenet 1895 kr, ei-jäsenet 2395 kr. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Veloitamme 40 euron no show -maksun kaikilta, jotka eivät saavu paikan päälle ja eivätkä ole peruneet osallistumistaan viimeistään 48 tuntia ennen tilaisuuden alkamista. Viimeinen ilmoittautumispäivä seminaariin ja risteilylle on 11. marraskuuta.

Silja Line -laivalla Olympiasatamassa.


03.12.2019

Pohjoismaat epävakaassa maailmassa

Helsingfors

Kvallsseminariets Talare 800Px

18:00 - 20:30

Pohjoismainen malli vaatii jatkuvaa päivittämistä säilyttääkseen kilpailukykynsä epävakaassa maailmassa ja vastatakseen kansalaisten korkealle asetettuihin odotuksiin. Suomalais-ruotsalainen kauppakamari ja Ruotsin suurlähetystö Suomessa kutsuvat sinut keskustelemaan asiasta Ruotsin entisen pääministerin, Fredrik Reinfeldtin, sekä kansanedustaja Elina Lepomäen ja Anders Adlercreutzin kanssa. Ylen Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel toimii keskustelun juontajana.

PS. Olet myös tervetullut osallistumaan seminaariimme Silja Symphonyllä samana päivänä klo 11:00. Lisätietoja löydät tältä samalta sivulta.

Ruotsin suurlähetystö, Pohjois-Esplanadi 7A


28.11.2019

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin perinteinen joulutapaaminen

Tukholma

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin suosittu joulutapaaminen järjestetään torstaina marraskuun 28. päivänä Suomen suurlähetystön bankettisalissa. Ohjelmassa verkostoitumista, glögiä, syötävää ja juotavaa, joulutunnelmaa ja uskomattoman hyviä arpajaisvoittoja.

Arvat maksavat 50 kr. Maksu kortilla tai Swish -palvelun kautta. Pyydämme huomioimaan, ettemme voi ottaa vastaan käteismaksuja. Arpajaisten tuottamat voitot lahjoitetaan kokonaisuudessaan Rena Botten -hyväntekeväisyyshankkeelle.

Haluatko lahjoittaa arpajaisvoittoja? Otamme vastaan arpajaisvoittoja 15. marraskuuta saakka. Mikäli haluat lahjoittaa voiton arpajaisiimme, ota yhteyttä Milena Westmaniin, milena.westman@finsve.com.

Tule viihtymään, tapaamaan tuttavia ja laajentamaan verkostoasi sekä kokeilemaan arpajaisonneasi.

Suomen suurlähetystö, Gärdesgatan 11, Stockholm


22.11.2019

Team Finland talks: Ruotsi

Internet

10:00 - 11:00

Tiedätkö miten Team Finland -verkoston organisaatiot auttavat suomalaisyrityksiä markkinoille? Millaiset näkymät Ruotsi tarjoaa vuodelle 2020?

Suomen Ruotsin suurlähetystö, Business Finland ja Finnvera järjestävät tunnin mittaisen webinaarin Ruotsin markkinoista.

Ilmoittaudu Skype for Business -tapaamiseen ja kerro mitä tarpeita juuri teidän yrityksellänne on Ruotsin markkinoita ajatellen.

Ilmoittauduttuasi saat kutsun tapaamiseen Skype for Business -kalenterimerkintänä. Keskustelua edeltävät alustukset, jotka pitävät suurlähettiläs Liisa Talonpoika ja Business Finlandin Ruotsin markkinoiden asiantuntija Vilma Rissanen. Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin Anne Masalin ja Finnveran rahoituspäällikkö Erno Ihto paketoivat palveluistaan tiiviit koosteet, ja vastaavat kysymyksiinne yhdessä ulkoministeriön ja Business Finlandin edustajien kanssa.

Webinaarimme keskittyy näihin teemoihin:
- Biotalous
- Cleantech
- Digitalisaatio
- Terveys ja hyvinvointi
- Elintarvikkeet
- Kuluttajaliiketoiminta
- Smart Mobility

Webinaari pidetään netissä


08.10 – 10.10.2019

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin Hurtigruten -risteily

Trondheim, Norja

Hurtigruten 560X270

Tervetuloa delegaatiomatkalle Hurtigrutenilla Trondheimista Bergeniin. Aloitamme matkan tutustumalla Trondheimin elinkeinoelämään ja teollisuuteen yritysvierailuilla. Seuraavana päivänä lähdemme ihailemaan Norjan mahtavia vuonomaisemia Hurtigrutenin laivalla. Matkalla saamme osallistua elinkeinoteemaisiin seminaareihin ja keskusteluihin.

Osallistumismaksu: Jäsenet 350€, ei jäsenet 500€.
Jäsen saa ottaa mukaan yhden matkaseuralaisen jäsenhintaan.
Maksuun sisältyy yksi hotelliyöpyminen Trondheimissa sekä risteily Hurtigrutenilla Trondheimista Bergeniin, majoitus yhden tai kahden hengen huoneeseen/hyttiin, kaikki ateriat alkaen illallisesta tiistaina lounaaseen torstaina sekä ohjelman mukaiset aktiviteetit.

Paikkoja on rajoitetusti!

Alustava ohjelma:
8. lokakuuta: Yritysvierailuja ja tutustuminen Trondheimin elinkeinoelämään.
9. lokakuuta: Lähtö Hurtigrutenilla. Mielenkiintoista ohjelmaa laivalla ja tutustuminen Norjan rannikkoon.
10. lokakuuta: Ohjelma ja verkostointi jatkuu kunnes laiva saapuu Bergeniin. Mahd. ohjelmaa ja kotiinlähtö.

Jos haluat varata lentoja jo tässä vaiheessa suosittelemme seuraavia ajankohtia:
8.10.2019 aamupäivä: saapuminen Norjan Trondheimiin.
10.10.2019 iltalento Norjan Bergenistä.

Yhteistyössä Norsk-Finska Handelsföreningen r.y:n ja Hurtigrutenin kanssa. Kuva: Fabrice Milochau/Hurtigruten


11.09.2019

Työkalut kansainväliseen menestymiseen

Stockholm

Verktyg For Export

09.00–12.00

Kehitä vientikauppojasi Itämeren yli!

Askel kansainvälisille markkinoille kansainvälisten asiakkaiden tavoittamiseksi merkitsee usein yritykselle laajaa ja kattavaa muutosta. Asiakkaiden ostotottumukset ja mieltymykset saattavat erota suuresti naapurimaiden välillä. Liikerakenteet, johtaminen, organisaatio, kieli, päätöstiet, juridiikka, maksuehdot tai pelkät perusasiat, kuten referenssit ja turvallisuuden tunne itse ostotilanteessa, voivat näyttää hyvin erilaisilta. Kohdemarkkinoilla voimassa oleva lainsäädäntö saattaa asettaa myynnille esteitä, esimerkiksi kolmannen osapuolen immateriaalioikeuksien takia. 

Seminaarissa käymme läpi onnistuneen vientipanostuksen kahdeksan perusaskelta. Kerromme mitä työkaluja kannattaa käyttää halutun tuloksen saavuttamiseksi. Seminaarin päätteeksi tarjolla on verkostoitumista ja kevyttä purtavaa.

Seminaarin järjestjinä toimivat Suomalais-ruotsalainen kauppakamari, Business Finland, Suomen suurlähetystö ja Swedexport AB.

Vastaava seminaari järjestetään syksyn aikana myös Helsingissä.

Suomen suurlähetystö, Gärdesgatan 11


14.05.2019

Vuosikokous ja lounasseminaari, puhujana Marie Ehrling

Tukholma

Marie E3 Hemsida

11:30-12:00 Vuosikokous
12:15-14:00 Esitelmä ja lounas, kahvit

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin vuosikokous pidetään Grand Hôtelin peilisalissa Tukholmassa. Vuosikokouksen jälkeen tarjotaan lounas, joka on avoin kaikille kutsuvieraille.

Vuosiokous alkaa klo 11:30 (kokoontuminen alkaen klo 11:15) ja on avoin Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin jäsenyrityksille ja heidän edustajilleen.
Kello 12.00 kaikki ilmoittautuneet kutsuvieraat ovat tervetulleita liittymään mukaan.
Telian hallituksen puheenjohtaja Marie Ehrling pitää esitelmän alkaen klo 12:15, jonka jälkeen Suomalais-ruotsalainen kauppakamari tarjoaa lounaan.

Tarjoamme osallistujille mahdollisuuden matkustaa Silja Linellä Helsingistä tai Turusta Tukholmaan *). Risteilyyn sisältyy edestakainen matka yhden hengen hytissä sekä illallinen ja aamiainen sekä meno- että paluumatkalla. Tarjoamme myös pienen määrän lentolippuja*).
Jäsenhinta 100 euroa koskee myös uusia jäseniä. Ei-jäsenet 200 euroa. Paikkoja on rajoitetusti.

*) Tarjoamme myös linja-autokuljetuksen Pohjanmaalta Turkuun. Lisätietoja matkustusvaihtoehdoista ilmoittautumislomakkeessa. Paina "VARAA" -nappia oikealla päästäksesi lomakkeeseen.

Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8


03.04.2019

Miten Suomi pärjää työelämän eettisyydessä verrattuna Ruotsiin ja Norjaan?

Helsinki

Niina Anna Webb

09:00 - 12:30

Eettisten arvojen toteutuminen työelämässä on teemana ajankohtaisempi kuin koskaan. Julkisuuteen nousseet väärinkäytökset ja rikolliseen toimintaan liittyvät tapaukset ovat pelkkä jäävuoren huippu. Moni kohtaa työelämässä tilanteita, joissa työnantajan taloudellisista intresseistä, vallitsevasta käytännöstä tai esimiehen suhtautumisesta johtuen on helpompaa olla reagoimatta eettisesti epäilyttävään toimintaan kuin toimia oman omatuntonsa mukaisesti.

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin tilaisuudessa julkaisemme ensimmäisen Nordic Business Ethics Survey -kyselyn tulokset. Kerromme, miten eettiset arvot toteutuvat työelämässä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Maiden välillä on merkittäviä eroja kuten myös ihmisten suhtautumisessa arveluttavaan toimintaan.

Kyselyn ovat toteuttaneet Nordic Business Ethics Networkin perustajat Anna Romberg ja Niina Ratsula. Forensic Risk Alliancen tuki on mahdollistanut kyselyn toteuttamisen.

Ruotsin suurlähetystö, Pohjois-Esplanadi 7A


20.03.2019

Kevätlounas

Tukholma

11:45 - 14:00

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin perinteinen kevätlounas on suomalaisen ja ruotsalaisen elinkeinoelämän kohtaamispaikka. Vuoden 2019 kevätlounaan lounaspuhujana toimii Dagens Industri -lehden päätoimittaja Peter Fellman, joka kertoo havainnoistaan ja näkemyksistään otsikolla ”Yhdysvallat kääntyy sisäänpäin ja EU on pirstaloitunut. Onko aika vahvistaa pohjoismaisia markkinoita?”. Fellman palasi elokuussa DI:n päätoimittajaksi oltuaan kaksi vuotta lehden kirjeenvaihtajana Yhdysvalloissa.

Lounasmenyy: Grand Hôtelin Wallenbergare puolukkasurvoksella, vihreillä pienillä herneillä ja perunasoseella. Mineraalivesi/mieto olut. Kahvi ja suklaakonvehti.

Lounasmaksu 500 kruunua. Lounas on täynnä.

Risteilypaketti Helsingistä:
Yhteistyössä Silja Linen kanssa kauppakamari järjestää edestakaisen risteilyn Silja Serenadella Helsingistä kevätlounaalle Tukholmaan 19.-21.3.2019. Risteilyyn sisältyy yhden hengen A-hytti (seaside tai promenade), tervetuliaismalja, kolmen ruokalajin illallinen juomapaketteineen menomatkalla, 2 aamiaisbuffetia sekä buffetillallinen paluumatkalla. Pakettihintaan 200 euroa sisältyy myös kevätlounaan lounasmaksu. Risteilyn viimeinen ilmoittautumispäivä on 24.2.2019. Paikkoja on rajoitetusti.

Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8


06.03.2019

Avaimet menestymiseen Pohjoismaissa

Vaasa

Alexander Parleros Webb

09:00 - 18:00

Pohjoismaat kuuluvat alueeseen, jolla on mitä parhaimmat edellytykset ottaa harppaus tulevaisuuteen ja tulla digitalisoidun maailman voittajiksi. Edellytyksenä on, että rakennamme tarvittavaa tietotaitoa ja luomme työmarkkinat, jotka vastaavat tulevaisuuden tarpeisiin.

Minkälaista johtamista ja osaamista tarvitaan ja mikä määrää eron menestymisen ja epäonnistumisen välillä? Mitkä ovat vahvuudet, joille meidän kannattaisi rakentaa ja mitkä ovat puutteet, jotka meidän tulisi oikaista? Mitä päätöksiä poliittisten päätöksentekijöiden olisi tehtävä, jotta pohjoismainen toimintamalli voitaisiin viedä seuraavalle tasolle? Mitä voimme tehdä ja miten meidän pitäisi toimia yhdessä pohjoismaisella tasolla?

Seminaarissa hahmoitamme tulevaisuuden työmarkkinoiden ja yhteiskunnan suuntalinjat.

Seminaarin kielet ovat ruotsi ja suomi. Seminaarissa simultaanitulkkaus.

Vaasan kaupungintalo, Senaatinkatu 1


28.02.2019

Fossil Free Future

Helsinki

Vindsnurror

08:30-13:00

Yhteistyössä Vattenfallin kanssa kutsumme sinut seminaariin:

A society free from fossil fuels within one generation of time – is it possible?

Welcome to Vattenfall’s seminar Fossil Free Future!

We will hear Vattenfall’s Senior R&D Engineer Johan Westin presenting three ongoing partnership projects within the Swedish steel, cement and refinery industries to reduce CO₂-emissions. He will also reveal an upcoming project aiming to address the CO₂-emissions from the chemical industry. Together these industry sectors contribute to 70% of the Swedish industrial greenhouse gas emissions.

Magnus Berg, R&D Portfolio Manager at Vattenfall, will speak about the development of battery technology. What is the role of the batteries in the fossil free future? Can battery cells be combined with sun and other renewable energy sources? What applications are there currently? Are batteries environmentally friendly from a life cycle analysis perspective? You will also meet Pasi Kuokkanen, Managing Director for ELFI who will give the market’s view of the new challenges.

Where? Embassy of Sweden, Pohjoisesplanadi 7A, Helsinki
When? February 28th, 8.30-13.00

The seminar ends with a lunch in the embassy’s banquet hall for those who want to join and continue the conversation with industry peers.

RSVP. Please register before the 20th of February, 2019.

If you have any questions, please do not hesitate to contact Emilia Lepistö at Vattenfall.

Ruotsin suurlähetystö, Pohjois-Esplanadi 7A


12.02.2019

Ota myynnin murros haltuusi ja onnistu Ruotsin markkinoilla

Helsinki

Myynnin Murros

08:30 - 12:00

Myynti ja ostaminen ovat murroksessa, kun digitalisaatio muokkaa pelisääntöjä ja suunnitteluhorisonttia. Moni yritys eksyy myynnin ja markkinoinnin viidakossa. Tärkein taito on valmius reagoida, sillä kanavat, työkalut ja ostajien käyttäytyminen muuttuvat jatkuvasti. Tähän ajankohtaiseen aiheeseen pureudumme Suomen johtavan myyntivalmentajan Mika D. Rubanovitschin johdolla Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin järjestämässä myyntiseminaarissa.

Saamme myös kansainvälisen myynnin asiantuntijoilta Tanja Pihalta (Fondia), Immo Saloselta (Giosg.com) sekä Martta Riihimäeltä (Sympa) käytännön esimerkkejä siitä, miten tuotteita ja palveluita myydään Ruotsissa ja mitkä ovat keskeiset myyntikulttuurilliset erot Ruotsin ja Suomen välillä.
Tule kuulemaan parhaat onnistumisen ja opin paikat!

Ei osallistumismaksua. Seminaarin kieli on suomi.

Ruotsin suurlähetystö, Pohjois-Esplanadi 7A


06.02.2019

Kun bisnes kohtaa taiteen

Helsinki

Fodelsedag Blackpupil M Copy

Mitä tapahtuu, kun bisnes ja taiteilija kohtaavat? Kirjailijat, muotoilijat, kuvittajat, elokuvantekijät ja muut luovien alojen toimijat eivät välttämättä ajattele kaupallisesti. Se ei tarkoita, etteikö taiteesta voisi syntyä hyvää bisnestä. Miten löydetään yhteinen malli, jossa taitelijan riippumattomuus, vapaus ja luovuus yhdistetään teosten kaupallistamiseen? Miten bisnesajattelun voi oppia?

Moomin Characters, Bulls Press, Rights & Brands, Förlaget, SF Studios ja ACH architecture kutsuvat sinut aamupäiväksi storytellingin, taiteen ja liiketoiminnan maailmaan.

Seminaarissa tutustumme Suomen johtaviin taiteilijoihin kuuluvan Tove Janssonin matkaan tuntemattomuudesta maailmanlaajuiseen menestykseen. Puhumme myös brändin tasapainottamisesta ja siitä, miten suomalaista sisältöä myydään Ruotsissa. Seminaarin päätteeksi teemme katsauksen nykytilanteeseen: Miten luovaa työtä voi tehdä yrittäjänä ja miten bisnes voi oppia ymmärtämään taiteilijaa?

Paikkoja on rajoitetusti. Kieli: Ruotsi. Kuva: (c) Moomin Characters TM.

Ruotsin suurlähetystö, Pohjois-Esplanadi 7A.


29.11.2018

Tervetuloa Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin joulutapahtumaan

Tukholma

17:00-21:00

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin suosittu joulutapaaminen järjestetään torstaina marraskuun 29. päivänä Suomen suurlähetystön bankettisalissa. Ohjelmassa on verkostoitumista, glögiä, syötävää ja juotavaa, joulutunnelmaa ja uskomattoman hyviä arpajaisvoittoja.

Tule viihtymään, tapaamaan tuttavia ja laajentamaan verkostoasi sekä kokeilemaan arpajaisonneasi. Arpajaisten tuottamat voitot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Suomen suurlähetystö, Gärdesgatan 11, Tukholma


27.11.2018

Miten luoda vahva tavaramerkki ja näkyä Ruotsissa

Helsinki

Fotolia 198414548 S

08:30 - 13:00

Kuinka Ruotsissa hankitaan näkyvyyttä ja mitä eroja viestinnässä on maiden välillä? Miten rakennetaan vahva brandi, joka viestittää kertomuksen kuluttajalle?

Luennoitsijoina toimivat toimitusjohtaja Johanna Tidström yrityksestä somessa.com, joka on Suomen johtava somevaikuttajien ja yritysten digitaalinen markkinapaikka, Orakel PR:n toimitusjohtaja, PR-konsultti Sandra Kastås, Marketing Clinicin toimitusjohtaja Catharina Stackelberg sekä toimittaja ja viestintävalmentaja Staffan Dopping.

Seminaarissa kerrotaan muun muassa Ruotsin ja Suomen markkinoinnin ja myyntityön eroavuuksista, Ruotsin mediamaailman omintakeisista piirteistä sekä siitä, mikä on luonteenomaista Ruotsin julkisille kulttuuripalveluille, PR:lle ja viestinnälle

Tapahtuman kieli on ruotsi. Tapahtuma on täynnä. Lähetämme seminaarin suorana lähetyksenä verkossa osoitteessa http://www.finsve.com/live

Ruotsin suurlähetystö, Pohjois-Esplanadi 7 A


25.10.2018

Innovaatiot vauhdittavat Pohjoismaita

Loviisa

Fotolia 173877386 S

08:30 - 13:00

Uusien innovaatioiden menestyksekäs kehittäminen ja saattaminen markkinoille on välttämätöntä yrityksille ja maille, jotka haluavat kuulua globaalin kilpailun voittajiin. Mutta kuinka ideasta siirrytään valmiiseen tuotteeseen tai palveluun?

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin seminaarissa "Innovaatiot vauhdittavat Pohjoismaita" saat kuulla, kuinka tästä prosessista saadaan niin tehokas kuin mahdollista. Pääpuhuja, professori Kaj Mickos, on kehittänyt The Innovation Plant Model -nimisen innovaatioiden tuotantomenetelmän. Professori Mickos on myös kehittänyt 72-hours race -nimisen prosessin, jonka tavoitteena on kolmessa vuorokaudessa kehittää uusia, määriteltyjä ideoita valmiiksi tuotteiksi ja palveluiksi.

Tapahtuman kieli on ruotsi.

Ravintola Loviisan Kappeli, Kuningattarenkatu 19


10.10.2018

Sponsoroinnin merkitys brändille

Helsinki

Hjallis Harkimo Liikenyt

09:00 - 12:00

Suomalaiset yritykset satsaavat huomattavasti vähemmän rahaa sponsorointiin muihin pohjoismaalaisiin yrityksiin verrattuna. Suomella onkin vähemmän tunnettuja brändejä kuin esimerkiksi Ruotsilla ja Tanskalla. Vahvat brändit kulkevat usein käsi kädessä sponsoroinnin kanssa.

Mitä yritys voi tehdä saadakseen sponsorisopimuksesta enemmän hyötyä irti? Minkälaiset argumentit ovat järkeviä sponsorointikohdetta valittaessa? Ovatko vaatimukset vastapalveluista kasvaneet? Mitä voimme oppia pohjoismaalaisilta naapureiltamme?

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin seminaarissa Sponsoroinnin merkitys brändille saat vastaukset sponsoroinnin mielenkiintoisimpiin kysymyksiin. Seminaarissa puhuvat kansanedustaja ja urheiluprofiili Harry Harkimo sekä Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman.

Seminaarin kieli on ruotsi.

Ruotsin suurlähetystö, Pohjois-Esplanadi 7A


25.09.2018

Etiikka ja moraali yrityksen menestymisen taustalla

Tukholma

Karin Henriksson Webb

08:30 -13:00

Pohjoismaat ovat viime vuosikymmenien aikana kuuluneet niiden maiden joukkoon, joissa korruptio on ollut kaikkein vähäisintä. Kansalaisten luottamus viranomaisia ja valtion instituutioita kohtaan on vankkaa. Useimmiten sama koskee työntekijän ja työnantajan välisiä suhteita. Mutta onko kaikki niin hyvin kuin miltä se pinnalta katsoen näyttää? Johtaako yleinen kuva siitä, että kaikki on hyvin, moraalisten ja eettisten konfliktien hiljentämiseen työpaikoilla? 

Seminaarissa keskustelemme siitä, kuinka ja miksi itsetietoinen eettinen toimintatapa arjessa voi parantaa yrityksen taloudellista tulosta. Saamme kuulla joidenkin johtavien pohjoismaisten yritysten kertomuksia siitä, mitä moraalisia ja eettisiä haasteita yritys voi kohdata ja minkälaisia mahdollisuuksia niiden käsittelemiseen tarjotaan.

Seminaarin kieli on ruotsi. Tapahtuma on täynnä.

Suurlähettilään residenssi, Västra Trädgårdsgatan 13


04.09.2018

Ruotsalainen näkökulma johtamiseen

Helsinki

Fotolia 157723492 S

Yrittäjän arkipäivä on usein melko yksinäistä. Voi olla vaikea saada rehellistä palautetta ajatuksistaan, ideoistaan ja tekemisistään. Varsinkin kun yrittäjyyden kansainvälinen ulottuvuus kasvaa entisestään.

Liiketoiminta- ja johtamisvalmennus voi antaa sinulle ne työkalut, jotka yrittäjänä tarvitset saavuttaaksesi täyden potentiaalisi. Seminaarin tarkoitus on näyttää sinulle tärkeimmät johtamisen menettelytavat, sekä malleja ja periaatteita kestävään johtamiseen Ruotsissa. Puhujina toimivat tunnetut johtamisvalmentajat ja yrittäjät, Peter Höckert ja Eva Hyllstam.

Seminaarin kieli on ruotsi.

Viimeinen ilmoittautumispäivä tapahtumaan on 28. elokuuta 2018. Paikkoja on rajoitetusti.

Ruotsin suurlähetystö, Pohjois-Esplanadi 7A


04.09.2018

Mitä ruotsalaiset yritysjohtajat ajattelevat digitaalisesta muutoksesta?

Tukholma

09:00 - 11:00

Mitä ruotsalaiset yritysjohtajat ajattelevat digitaalisesta muutoksesta? Bilot päätti selvittää asiaa kysymällä Ruotsin elinkeinoelämässä toimivilta, digitaalisesta muutoksesta vastaavilta johtajilta, Chief Digital Officereilta, millaisten haasteiden kanssa he tällä hetkellä painivat. Tulokset koottiin CDO-barometriin, jonka tavoitteena on valottaa digitaalista ilmapiiriä.

Kutsumme sinut ruotsalaisen CDO-barometrin lanseeraustilaisuuteen tiistaina 4. syyskuuta 2018. Aamiaistarjoilu alkaa 8.45.

Tutkimuksia on aikaisemmin tehty Suomessa ja Puolassa vuonna 2017. Tänä vuonna Bilot teki tutkimuksen myös Ruotsissa voidakseen verrata tuloksia ja digitaalisten johtajien agendoja. Tapahtumassa esitellään tutkimuksen tulokset.

Suomen suurlähetystö, Gärdesgatan 11


11.08.2018

Jalkapallo-ottelu Vaasassa 11. elokuuta

Vasa

Fotboll Vasa

16:00 - 21:00

Suomalais-ruotsalainen kauppakamari kutsuu yhteistyössä Bock's Corner Breweryn kanssa jäsenensä ja yhteistyökumppaninsa Vaasan Palloseuran (VPS) ja Seinäjoen Jalkapallokerhon (SJK) väliseen jalkapallo-otteluun Vaasassa 11. elokuuta.

Bock's tarjoaa kaikkia uusia juomiaan sekä paikallisruokaa Pohjanmaalta. Samalla keskustelemme aiheesta Nordic Passion. Tervetuloa!

Paikkoja on rajoitetusti.

Elisa stadion, Rantamaantie 6


12.06.2018

Jalkapallo-ottelu HJK - Maarianhaminan IFK

Helsinki

Ifk Mariehamn

17:30 - n. 22:00

Suomalais-ruotsalainen kauppakamari kutsuu yhteistyössä Bock's Corner Breweryn kanssa jäsenensä ja yhteistyökumppaninsa HJK:n ja Maarianhaminan IFK:n väliseen jalkapallo-otteluun Helsingissä 12. kesäkuuta.

Helsinki – Vaasa – Ahvenanmaa muodostaa tärkeän kolmion, joka pystyy vaikuttamaan maailmanlaajuiseen kehitykseen, mikäli onnistumme fokusoimaan oikein.

Bock's tarjoaa kaikkia uusia juomiaan sekä paikallisruokaa Pohjanmaalta. Samalla keskustelemme siitä, miten pohjoismainen malli voisi toimia globaalisena kaupankäynnin etuna sekä mahdollisuudesta kehittää digitaalisia ratkaisuja alueella Vaasa – Ahvenanmaa, josta voisi tulla Skandinavian edelläkävijä.

Tervetuloa!

Lisätietoja antaa Sture Udd +358 40 9004141, sture.udd@upc.fi
Kuva: IFK Mariehamn Fotboll

Telia 5G Areena, Urheilukatu 5


15.05.2018

Vuosikokous

Helsingfors

A M Virolainen

11:45-14:00

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin vuosikokous pidetään tänä vuonna Ruotsin suurlähetystön tiloissa Helsingissä.
Kokous on avoin Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin jäsenyrityksille ja heidän edustajilleen.
Vuosikokouksen jälkeen Suomen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen puhuu aiheesta "Suomi ja Ruotsi - dynaaminen parivaljakko globaaleilla markkinoilla".
Kuva: Lauri Heikkinen/Valtioneuvoston kanslia

Ruotsin suurlähetystö, Pohjois-Esplanadi 7A


14.05.2018

Pohjoismaisen liikekulttuurin erot ja yhtäläisyydet

Porvoo

Anita Ekwall 560X270

08:30-13:00

Pohjoismaisessa liikekulttuurissa on huomattavasti enemmän yhtäläisyyksiä kuin eroja. Siksi kannattaakin olla varuillaan. Pinnalta tutun tilanteen alla saattaa piillä varsin erilaisia tottumuksia ja asenteita. Yrityksillä, jotka tuntevat riskit ja ovat valmiita sopeutumaan niihin, on parhaat mahdollisuudet onnistua. 

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin seminaari "Pohjoismaisen liikekulttuurin erot ja yhtäläisyydet" tarjoaa työkalut pohjoismaisten kulttuurierojen käsittelyyn. Pääpuhujana toimii Anita Ekvall, joka kuuluu pohjoismaisen liikekulttuurin johtaviin asiantuntijoihin. Saat myös kuulla pohjoismaisilla markkinoilla toimivien yritysten kokemuksia.

Seminaarin avaa Porvoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander (RKP).

Suomalais-ruotsalainen kauppakamari tarjoaa aamiasen ja lounaan.

Café Cabriole, Piispankatu 30


19.03.2018

Kevätlounas

Tukholma

Casper Von Koskull 2016

11:45-14:00

Kauppakamarin perinteinen kevätlounas pidetään Tukholman Grand Hôtelissa 19. maaliskuuta.
Lounaspuhuja: Casper von Koskull, Nordean toimitus- ja konserninjohtaja.
Aihe: Muuttuvan maailman uhat ja mahdollisuudet pankin näkökulmasta katsottuna

Casper von Koskull astui Nordea Bank AB:n toimitus- ja konserninjohtajan virkaan vuonna 2015. Casper on istunut Nordean konsernin johdossa vuodesta 2010, jolloin hän siirtyi Nordean Wholesale Banking -osaston johtoon. Hänen aikaisempia työnantajiaan ovat muun muassa Goldman Sachs International Lontoossa, UBS Lontoossa sekä Citibank Frankfurtissa ja New Yorkissa.
Casper von Koskullilla on kansantalouden maisterin tutkinto Helsingin Hankenista.

Lounasmenu: Raputäytteinen mustaeväkampela sitruskuorrutetuilla juuriksilla ja rapukastikkeella. Leipä,voi ja salaatti. Mieto olut/kivennäisvesi. Kahvi, suklaakonvehteja.
Lounasmaksu: 500 SEK maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
Ilmoittautuminen: Viimeistään 12. maaliskuuta.

Grand Hôtel, Södra blasieholmshamnen 8


07.03.2018

Etiikka ja moraali yrityksen menestymisen taustalla

Helsinki

Henrika Frank ¬ Marica Rosengard 2016 1986

9:00 - 13:00

Suomi ja muut Pohjoismaat sijoittuvat korkealle, kun mitataan korruption puuttumista. Mutta onko kaikki niin hyvin, kuin miltä päältä katsoen näyttää?
Seminaarissa Henrika Franck, joka tutkii Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa eettistä johtajuutta, kertoo siitä, miten ja miksi tietoisesti eettinen toiminta arjessa parantaa yrityksen taloudellista tulosta.

Paneeliin osallistuvat myös Stora-Enson Ruotsin maajohtaja Per Lyrvall, SSAB:n etiikka- ja kestävyysjohtaja Kristin Nordström, Helsinki Capital Partnersin osaomistaja ja rahaston salkunhoitaja Ernst Grönblom sekä Cargotecin vastuullisesta ja sääntöjen mukaisesta toiminnasta vastaava johtaja Anna Romberg.

Seminaarin kieli on ruotsi. Simultaanitulkkaus suomeksi.
Seminaari om maksuton ja siihen sisältyy lounas. Ilmoittautuminen viimeistään 28.2.2018.

Ruotsin suurlähetystö, Pohjois-Esplanadi 7A


13.02.2018

Ruotsi – paljon vientimahdollisuuksia pk-yrityksille

Kauhajoki

Vientiseminaari130218

12:00 - 16:00

Seminaari antaa rautaisen tietopaketin, joka sisältää hyviä vinkkejä, käytännön kokemuksia ja yhteistyömahdollisuuksia, joita yritys tarvitsee Ruotsin markkinoille suuntautuessaan.

Seminaarin ohjelma:
12.00 Seminaarin avaus: Matti Sepponen, seniorikonsultti, LC Logistics Center Oy
12.10 Ruotsi - tärkeä vientimaa Suomelle: Kjell Skoglund, tj, FINSVE (Suomalais-ruotsalainen kauppakamari)
12.40 FINSVE-palvelut: Markku Sirviö, markkinaneuvoja, FINSVE (Suomalais-ruotsalainen kauppakamari)
13.00 Yrityksen vientivalmiudet ja -motiivit: Pauli Ojala, tj; Nordautomation Oy
13.20 Kokemuksia huonekalualan viennistä Ruotsiin: Mikko Rotola-Pukkila, tj, Rotola-Pukkila Oy
13.40 Kahvitauko
14.00 ELY:n rahoitusmahdollisuudet vienti- ja Team Finland-näkökulmasta: Riikka Ylikangas, Team Finland koordinaattori, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
14.20 Yritysten yhteistyöhankkeet: Hanna-Leena Pihlajaniemi, kehittämispäällikkö, Leader Suupohja
14.40 Kartoitus vientiyhteistyöryhmän perustamisesta, Matti Sepponen, seniorikonsultti, LC Logistics Center Oy
15.00 KasvuOpen, Suupohjan Elinkeinotoimen Kuntayhtymä, Carita Latikka, elinkeinoasiamies
15.10 Vapaata keskustelua asiasta

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 8.2.2018. Tilaisuus on MAKSUTON!
Lisätietoja: Matti Sepponen, matti.sepponen(at)lclc.fi tai 045 8909 212.

Logistiasali, Teknologiakeskus Logistia, Teknologiapuisto 1


01.12.2017

Vientiseminaari Uumajassa

Uumaja

Fotolia 132945070 M

Ruotsalaiset yritykset: Lähtekää itään. Suomalaiset yritykset: Lähtekää länteen. Miksi? Siksi että toisella puolen lahtea markkinat tarjoavat odottamattomia mahdollisuuksia.

Suomen markkinoita kuvaillaan usein Ruotsia eniten muistuttavina markkinoina. Taustalla ovat samankaltainen liikekulttuuri ja miltei identtinen lainsäädäntö. Ruotsi on usein ensimmäinen etappi suomalaisille yrityksille matkalla kansainvälistymiseen.

Protektionismin kasvaessa lähialueiden merkitys tulee yhä suuremmaksi. Tule kuulemaan asiantuntijoiden parhaita vinkkejä siitä, miten voimme lisätä Suomen ja Ruotsin välistä kaupankäyntiä ja investointeja.

Uumaja


23.11.2017

Juhlaseminaari: Suomi 100 vuotta - mitä on saavutettu, miten edetä?

Tukholma

11:30-16:00

Suomi ja Ruotsi kuuluvat maailman menestyksekkäimpiin maihin. Maidemme välinen taloudellinen kanssakäyminen on vilkasta ja monet yritykset toimivat molemmissa maissa. Haasteet ja mahdollisuudet ovat laajalti samat. Sekä yritysten että maiden itsensä on suhtauduttava siihen, miten tulisi navigoida ympäristössä, jossa sekä teknologia että politiikka tekevät maailmasta ennalta aavistamattoman. Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin seminaari osoittaa tien tulevaisuuteen.

Ohjelmassa muun muassa Lars G Nordström, Mikael Damberg, Maria Lohela, Björn Wahlroos, Heidi Schauman, Catharina Stackelberg, Carl Haglund ja Lennart Evrell.

Ilmoittautuminen on kiinni. Tapahtuma on täynnä.

TallinkSiljan laiva, Värtahamnen


22.11 – 24.11.2017

Suomi100-juhlaseminaariristeily Tukholmaan

Helsinki

15:00

Marraskuun 23. päivänä pidettävään juhlaseminaariin osallistuville järjestämme yhteisen matkan Tukholmaan Silja Serenadella. Seminaari aloitetaan Helsingissä Silja Serenadella laivan ollessa satamassa. Osallistujat jatkavat samalla laivalla Tukholmaan, jossa seminaari jatkuu seuraavana päivänä lounaalla klo 11.30 Värtanin satamassa Tukholmassa.

Osallistumismaksu 90 euroa sisältää laivalipun, kolme ateriaa ja yhden hengen A-luokan hytin.

Ilmoittautuminen on kiinni. Tapahtuma on täynnä.

Silja Serenade, Olympiaterminaali, Helsinki


21.11.2017

Suunnitteletko liiketoiminnan laajentamista Ruotsin markkinoille?

Ylitornio

11 - 15

Ylitornion Yrityspalvelu järjestää yhteistyössä Suomalais-Ruotsalaisen kauppakamarin kanssa yritysneuvontaklinikan 21.11.2017 Ylitorniolla.

Teillä on mahdollisuus varata noin tunnin mittainen maksuton konsultaatio asiantuntija Micael Blomsterin kanssa.

Varaa aika: Markku Norrena, 040 176 9222 tai sähköpostilla markku.norrena@ylitornio.fi

Ylitornion kunnantalon kahvio


20.11.2017

Aamiaisseminaari Porvoossa

Porvoo

Fotolia 136877046 S

09:00-12:30

Ruotsi on Suomen tärkein kauppakumppani monella alueella. Yhteistyön erilaisista näkökohdista ja Ruotsin markkinoiden tarjoamista mahdollisuuksista kertova seminaari keskittyy siihen, kuinka yrityksesi voi hyötyä kansainvälistymisestä. Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin tavoitteena on yhdistää Suomen ja Ruotsin elinkeinoelämästä kiinnostuneita yrityksiä ja yrittäjiä.

Tapahtuma on maksuton. Aamiaistarjoilu alkaa klo 08.30.
Suomalais-ruotsalainen kauppakamari tarjoaa lounaan klo 11.30, seminaarin jälkeen.
Kieli: ruotsi.
Ilmoittautuminen: Viimeistään 15.11.2017

Café Cabriole, Piispankatu 30


01.11.2017

Ruotsin markkinat haltuun - vientiseminaari Iisalmessa

Iisalmi

Fotolia 132945070 M

09:00-12:00

Ruotsalaiset yritykset: Lähtekää itään. Suomalaiset yritykset: Lähtekää länteen. Miksi? Siksi että toisella puolen lahtea markkinat tarjoavat odottamattomia mahdollisuuksia.
Suomen markkinoita kuvaillaan usein Ruotsia eniten muistuttavina markkinoina. Taustalla ovat samankaltainen liikekulttuuri ja miltei identtinen lainsäädäntö. Ruotsi on usein ensimmäinen etappi suomalaisille yrityksille matkalla kansainvälistymiseen.
Protektionismin kasvaessa lähialueiden merkitys tulee yhä suuremmaksi. Tule kuulemaan asiantuntijoiden parhaita vinkkejä siitä, miten voimme lisätä Suomen ja Ruotsin välistä kaupankäyntiä ja investointeja.

Iisalmen kulttuurikeskus, Kirkkopuistonkatu 9


01.11.2017

Ruotsin markkinat haltuun - vientiseminaari Kuopiossa

Kuopio

Fotolia 132945070 M

14:00-17:00

Pohjoismaissa on 26 miljoonan asukkaan markkinat, yhteneväinen yhteiskuntarakenne ja lainsäädäntö. Kotimarkkinoiden laajentaminen lähialueille on erinomainen askel kansainvälistymiseen. Mutta miten varmistaa menestysmahdollisuudet Ruotsissa?

Siihen antaa erinomaisia vastauksia Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin järjestämä aamiaistilaisuus, jossa pureudutaan kansainvälisen konseptoinnin, myynnin ja taloushallinnon kehittämiseen. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta kanssamme.

OHJELMA
14:00 Ruotsi, mahdollisuuksien maa Suomen viennille,
FINSVE:n toimitusjohtaja – Kjell Skoglund
14:30 Brandin rakentaminen antaa voimaa koko liiketoiminnalle,
Punda – Riikka Hackselius-Fonsén
15:00 Myyntijohtamisella tuloksiin – vältä suomalaisen ja ruotsalaisen johtamisen karikot,
Punda – Tero Fonsén
15:30 Miten aloittaa yritystoiminta. Käytännön neuvoja,
PwC/Ruotsi, auktorisoitu tilintarkastaja – Hannu Harju
15:50 Taloushallinnon työkalut Suomessa ja Ruotsissa – Deskjockeys, auktorisoitu tilintarkastaja – Hanna Rexhammar, sekä laskentatoimen konsultti –
Anna-Bella Packwood
16:15 Keskustelua salaattibuffetin äärellä
17:00 Tilaisuus päättyy

Technopolis, Viestikatu 3, Vaahtera-sali


31.10.2017

Miten onnistut Ruotsissa - vientiseminaari Oulussa

Oulu

08:30-12:00

Pohjoismaissa on 26 miljoonan asukkaan markkinat, yhteneväinen yhteiskuntarakenne ja lainsäädäntö. Kotimarkkinoiden laajentaminen lähialueille on erinomainen askel kansainvälistymiseen. Mutta miten varmistaa menestysmahdollisuudet Ruotsissa? Siihen antaa erinomaisia vastauksia Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin järjestämä aamiaistilaisuus, jossa pureudutaan kansainvälisen konseptoinnin, brandayksen ja myynnin kehittämiseen. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta kanssamme!

Uusi Seurahuone, Rantakatu 4


18.10.2017

Vientiseminaari Porissa - Ruotsin markkinat

Pori

Fotolia 132945070 M

8:30-12:30

Pohjoismaissa on 26 miljoonan asukkaan markkinat, yhteneväinen yhteiskuntarakenne ja lainsäädäntö. Kotimarkkinoiden laajentaminen lähialueille on erinomainen askel kansainvälistymiseen. Mutta miten varmistaa menestysmahdollisuudet Ruotsissa?
Siihen antaa erinomaisia vastauksia Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin järjestämä aamiaistilaisuus, jossa pureudutaan kansainvälisen konseptoinnin, myynnin ja taloushallinnon kehittämiseen. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta kanssamme.

Ravintola Wanha Juhana, Siltapuistokatu 1


12.10.2017

Vientiseminaari Göteborgissa

Göteborg

Fotolia 132945070 M

09:00-12:00

Ruotsalaiset yritykset: Lähtekää itään. Suomalaiset yritykset: Lähtekää länteen. Miksi? Siksi että toisella puolen lahtea markkinat tarjoavat odottamattomia mahdollisuuksia.
Suomen markkinoita kuvaillaan usein Ruotsia eniten muistuttavina markkinoina. Taustalla ovat samankaltainen liikekulttuuri ja miltei identtinen lainsäädäntö. Ruotsi on usein ensimmäinen etappi suomalaisille yrityksille matkalla kansainvälistymiseen.
Protektionismin kasvaessa lähialueiden merkitys tulee yhä suuremmaksi. Tule kuulemaan asiantuntijoiden parhaita vinkkejä siitä, miten voimme lisätä Suomen ja Ruotsin välistä kaupankäyntiä ja investointeja.

Handelshögskolan i Göteborg, Vasagatan 1


04.10.2017

Yhdessä - Tillsammans

Tornio

Fotolia 132945070 M

09:00-12:00

Teema 1.
Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajuus- ohjelmassa Suomi haluaa nostaa rajaesteet ja niiden purkamisen poliittiseen fokukseen.
Miten poistetaan rajaesteitä? Miten estetään uusien esteiden syntyminen? Miten lisätään tietoisuutta?

Teema 2.
Naapurimaan mahdollisuudet Ruotsin ja Suomen markkinat
Pääpuhujina mm. Matti Anttonen, Suomen suurlähettiläs Anders Ahnlid, Ruotsin suurlähettiläs Kari Kahiluoto, päällikkö UM/PYS EvaTarselius Hallgren, UD Sverige Kjell Skoglund, Tj Suomalais-ruotsalainen kauppakamari Claes Håkansson, Pohjoismaiden ministerineuvosto , Finpro

Ilmoittautuminen: paivi.koivupalo@tornio.fi.

Aineen taidemuseo, Tornio


03.10.2017

Pohjoiskalotin roadshow

Tornio

09:00-16:15

Roadshow -päivän ohjelma alkaa seminaarilla Tornionlaakson tarjoamista mahdollisuuksista. Lounaan jälkeen käymme Svanstein Resortin lomakeskuksessa ja Kaunisvaaran kaivosalueella.

Illallinen ja yöpyminen Torniossa.

Ilmoittautuminen viimeistään 29. syyskuuta osoitteeseen paivi.koivupalo@tornio.fi.

Bothnian Business House, Pakkahuoneenkatu 1


20.09.2017

Turvallisesti netissä!

Tukholma

MC picture

15:30-21:00

Prog-IT:n suosittu Master Class -tapahtuma jatkuu syksyllä keskiviikkona 20. syyskuuta 2017 Ruotsin Silicon Valleyssä, Kistassa. Tällä kertaa tapahtuma ei fokusoi alan osaamiseen vaan avoimeen ja tärkeään aiheeseen tietoturvallisuuteen. Tapahtumaa isännöi Prog-It ja järjestäjänä toimii Commaxx, Ruotsin WatchGuard-toimittaja.

Alustava ohjelma:

Alk. 15:30 – Rekisteröinti
16.00 – Avajaispuhe ja tervetulotoivotukset. Modernin toimistotyöntekijän työkalupakin avaaminen. Tuotelanseeraus.
17.00 – Tietoturva – RansomWare vaiko trojaani
18.00 – Illan esitelmä – Yllätysvieras ja tapahtuman kohokohta. Turvallisuus pilvessä – onko verkko turvallinen?
19.00 – Epävirallinen ohjelmakohta – Aloitusmalja. Verkottumista ja keskustelua, paneelityyppisiä kysymyksiä ja vastauksia puhujille. Mahdollisesti myös horror-show osanottajien toivomusten mukaan
21.00 – Jatkokeskustelut läheisessä ravintolassa kaikille kiinnostuneille

Tapahtuma on maksuton kutsun saaneille. Muille ilmoittautumismaksu on SEK 990.

Pyydämme ystävällisesti huomioimaan, että mikäli olet estynyt osallistumaan ja et peruuta osallistumista perii järjestäjä 500 SEK järjestelypalkkion. Osallistumisen voi aina perua sähköpostivahvistuksesssa olevan linkin kautta.

Commax AB, 
Arne Beurlings Torg 9 A,
Kista


15.09.2017

Vientiseminaari Närpiössä

Närpiö

Fotolia 132945070 M

09:00-13:00

Ruotsi on Suomelle tärkeä vientimaa. Monelle suomalaisyritykselle Ruotsi on mainio ponnahduslauta globaaleille markkinoille.
Kilpailukykyisilla ja laadukkailla tuotteilla ja määrätietoisella panostuksella myyntiin ja markkinointiin suomalaisyrityksellä on hyvä mahdollisuus menestyä Ruotsin markkinoiden kovassa kilpailussa. Tule kuulemaan asiantuntijoiden neuvoja siitä miten juuri sinä voit hyötyö Ruotsista vientimaana.
Seminaarin kieli on Ruotsi.

Frank Mangs Center, Kristinestadsvägen 884, Böle


08.06.2017

Suomalainen ja ruotsalainen kuluttaja: erot, yhtäläisyydet ja tulevaisuuden suunnat

Helsinki

tk tapahtuma17

08:30-11:00

Tutkiessaan suomalaisten ja ruotsalaisten kuluttamista brand design -toimisto Kuudes huomasi, että vaikka eroavaisuuksia vielä on, tulevat Ruotsin trendit väistämättä vyörymään myös Suomen puolelle. Kuinka tulevaa voisi ennakoida, miten valmistautua muutokseen? Entä mitä tulee huomioida menestyäkseen molemmilla markkinoilla?

Ainutlaatuista tutkittua tietoa kulutusmotiiveista Kuudennelta siis löytyy, ja nyt tutkimustiimi haluaa jakaa tärkeimmät löydöksensä kanssasi. Tervetuloa kuulemaan lisää Tiedostava Kuluttaja -tutkimuksesta Tiedostavuuden aamiaiselle Helsinkiin.

Mielenkiintoisten puheenvuorojen lisäksi tarjolla aamiaista. Ohjelma alkaa klo 9.

Tässäpä ainutlaatuinen tilaisuus ottaa förskottia tulevaisuuden asiakasymmärrykseen!

Kaupunginmuseo, Aleksanterinkatu 16, Helsinki


12.05.2017

Vuosikokous

Tukholma

11:45-14:00

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin vuosikokous pidetään 12. toukokuuta Suomen suurlähetystön bankettisalissa.
Suomen suurlähettiläs Matti Anttonen puhuu aiheesta Suomi uudessa maailmanpoliittisessa tilanteessa.

Suomen suurlähetystö, Gärdesgatan 11


04.05.2017

Ruotsi vientimaana

Helsinki

Fotolia 132945070 M

15:00-19:00

Ruotsi on Suomelle tärkeä vientimaa. Monelle suomalaisyritykselle Ruotsi on mainio ponnahduslauta globaaleille markkinoille.
Kilpailukykyisilla ja laadukkailla tuotteilla ja määrätietoisella panostuksella myyntiin ja markkinointiin suomalaisyrityksellä on hyvä mahdollisuus menestyä Ruotsin markkinoiden kovassa kilpailussa. Tule kuulemaan asiantuntijoiden neuvoja siitä miten juuri sinä voit hyötyö Ruotsista vientimaana.
Seminaarin kieli on Ruotsi.

Pohjoismainen investointipankki (NIB), Fabianinkatu 34


27.03.2017

Kevätlounas

Tukholma

hakan buskhe

11:45-14:00

Kauppakamarin perinteinen kevätlounas pidetään Tukholman Grand Hôtelissa 27. maaliskuuta.
Lounaspuhujana Saab AB:n toimitus- ja konserninjohtaja Håkan Buskhe.
Aihe: "Suomen ja Ruotsin yhteistyö puolustusteollisuuden alueella"

Håkan Buskhe toimii SAAB AB:n toimitus- ja konserninjohtajana vuoden 2010 syksystä lähtien. Hän on syntynyt vuonna 1963 Ruotsin Örnsköldsvikissä ja opiskeli diplomi-insinööriksi Chalmersilla Göteborgissa. Håkan tunnetaan yleisesti tarmokkaana ihmissuhteiden rakentajana.
Ennen SAAB:in virkaan astumistaan Håkan toimi muun muassa E.ON Nordic:in konserni- ja toimitusjohtajana.
Håkan Buskhe on myös Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin valtuuston jäsen.

Lounasmenyy: Pariloitua lohifilettä sitruunan j persiljan kera, kuorrutettuja keltaisia porkkanoita, tillihollandaisekastiketta ja keitettyjä perunoita.
Mietoa olutta tai mineraalivettä. Kahvia ja suklaakonvehteja.
Lounasmaksu: 535 kr (sis. alv)
maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
Ilmoittautuminen: Viimeistään 22. maaliskuuta.

Huom! Kaikki lounasvieraat saavat hienon lahjan Suomen satavuotisjuhlavuoden johdosta!

Grand Hôtel, Södra blasieholmshamnen 8


23.03.2017

Etteplan - vuoden tekniikkakatsaus

Tukholma

etteplan-teknikspaning

15:00-20:00

Tervetuloa energiaa uhkuvaan iltapäivä- ja iltatapahtumaan, jossa tutkimme trendejä ja keskustelemme tekniikan mahdollisuuksista.Miltä lähitulevaisuus näyttää? Taas on tullut Etteplanin vuotuisen tekniikkakatsauksen aika!

Ohjelmassa mm. itsestään kulkevat ajoneuvot, ylimääräisen lämmön muuttaminen sähköenergiaksi, Vuoden Seikkailijaksi nominoitu Robin Trygg, Teslan dropin-koeajelu ja paljon muuta.

Tapahtuma on kokonaan ruotsiksi.

Suomen suurlähetystö, Gärdesgatan 11


27.01.2017

Puolustuspoliittinen paneelikeskustelu

Göteborg

Aiheet:
* Itämeri puolustuspoliittisesta näkökulmasta
* Miksi Gotlanti on Ruotsin puolustuspoliitiikan keskipisteessä?
* Suomen suhde Baltian maihin puolustusnäkökulmasta
* Suomen ja Ruotsin suhtautuminen NATO:on?

Paneeliin osallistuvat:
* Stefan Wallin - Suomen entinen puolustusministeri
* Karin Enström - Ruotsin ulkomaanjaoston puheenjohtaja. Ruotsin entinen puolustusministeri
* Kenneth Forslund - Ruotsin ulkomaanjaoston varapuheenjohtaja

Moderaattorina toimii Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin toimitusjohtaja Kjell Skoglund.

Tilaisuuden vieraana on myös venäläinen toimittaja ja kirjailija Vera Efron, joka antaa oman kuvansa Venäjästä ja presidentti Putinista.

Tilaisuus pidetään ruotsiksi.

Lecture Hall Dragonen
Sprängkullsgatan 19


09.12.2016

Powerperjantai - yrittäjäseminaari Torniossa

Tornio

09:30-14:30

Tervetuloa yrittäjäseminaariin, jonka kohderyhmänä ovat paikalliset yrittäjät, elinkeinojen kehittäjät ja muut viranomaiset.

Tapahtuman puitteissa järjestämme kaksi seminaaria:

Hiertääkö raja kengässä? Verotus ja sivukulut
Aika: klo 09.30-11.30

(Lounasbuffet 11:30-12:30)

Avoin keskustelutilaisuus:
Biotalous ja energia pohjoisilla alueilla
Aika: klo 12.30-14.30

Ilmoittautuminen: viimeistään 30. marraskuuta 2016.
Ilmoita osallistutko aamupäivään ja/tai iltapäivään sekä lounaalle (erityisruokavalio)

Aineen taidemuseo, Torikatu 2


24.11.2016

Tervetuloa Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin joulutapahtumaan

Tukholma

traditionellt-julbord

17:00-20:30

Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin suosittu joulutapaaminen järjestetään torstaina marraskuun 24. päivänä Suomen suurlähetystön bankettisalissa. Grillijuhlateemaisessa ohjelmassa on verkostoitumista, glögiä, syötävää ja juotavaa, musiikkia, joulutunnelmaa ja uskomattoman hyviä arpajaisvoittoja.

Muistathan varata käteistä arpojen ostoon.

Tule viihtymään, tapaamaan tuttavia ja laajentamaan verkostoasi sekä kokeilemaan arpajaisonneasi.

Suomen suurlähetystö, Gärdesgatan 11, Tukholma


17.11 – 18.11.2016

Transfer Pricing In Nordic Countries

Helsinki ja Tukholma

08:30-10:30

Jäsenyrityksemme Bird & Bird toivottaa sinut tervetulleeksi kuuntelemaan Suomen, Ruotsin ja Hollannin vero-oikeuden huippuasiantuntijoiden alustuksia siirtohinnoitteluun liittyvistä ajankohtaisista asioista. Aihetta käsitellään erityisesti suomalaisten ja ruotsalaisten yritysten näkökulmasta käytännönläheisin esimerkein.

Ilmoittaudu mukaan! Tilaisuudet ovat maksuttomia. Alustukset pidetään englanniksi.

Ajankohdat:

Suomi – Bird & Bird, Mannerheimintie 8, 9. kerros, Helsinki
to 17.11.2016, klo. 8:30-10:30

Ruotsi – Bird & Bird, Norrlandsgatan 15, 10. kerros, Tukholma
pe 18.11.2016, klo. 8:30-10:30

Lisätietoja:
Marjaana Vuori
marjaana.vuori@twobirds.com
+358 9 622 6670


07.11 – 09.11.2016

Asia-Pacific Employment Law Update

Kööpenhamina, Tukholma, Helsinki

Jäsenyrityksemme Bird & Bird järjestää marraskuussa työoikeuden ajankohtaiskatsauksen toimistoillaan Kööpenhaminassa, Helsingissä ja Tukholmassa (peräkkäisinä päivinä).

Aamiaisseminaareissa käydään läpi työoikeuden globaaleja muutoksia pohjoismaisten yritysten näkökulmasta ja erityisesti sitä, mitä Aasiassa toimivien pohjoismaisten yritysten tulee ottaa huomioon työoikeuteen liittyen.

Seminaarien alustajina toimivat Bird & Birdin johtavat työoikeuden asiantuntijat Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Lontoosta sekä Aasiasta. Tarkempi ohjelma on oheisessa kutsussa.
Seminaarit ovat maksuttomia ja alustusten kieli on englanti.

Ajankohdat:

Tanska – Bird & Bird, Kalkbraenderiloebskaj 4, 2100, Kööpenhamina
ma 7.11.2016, klo. 8:30-10:30

Ruotsi – Bird & Bird, Norrlandsgatan 15, 10. kerros, Tukholma
ti 8.11.2016, klo. 8:30-10:30

Suomi – Bird & Bird, Mannerheimintie 8, 9. kerros, Helsinki
ke 9.11.2016, klo. 8:30-10:30

Lisätietoja:
Marjaana Vuori
marjaana.vuori@twobirds.com
+358 9 622 6670


04.11.2016

Kiinnostavatko Ruotsin markkinat?

Joensuu

Tervetuloa kuuntelemaan Ruotsin markkinoihin perehtyneitä asiantuntijoita Micael Blomsteria ja Kjell Skoglundia. Tilaisuuden jälkeen osallistujilla mahdollisuus pitää kahdenkeskinen sparraushetki (30 min.) Blomsterin kanssa.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen ja varaukset yksityisiin sparraushetkiin: jyrki.peltomaa@josek.fi / 050 525 5553

kahvila Forum,
Joensuun Tiedepuisto,
rakennus 4B, 1. krs


03.11.2016

Karjalan Silkkitie - junareitin avaaminen Kiinaan

Joensuu

juna

Suomalaiset ja ruotsalaiset yritykset tuovat paljon tavaraa meriteitse Kiinasta. Tavaratoimitukset kestävät noin 6 viikkoa. On arvioitu, että rautateitse tavaraa Kiinasta saataisiin noin viikossa. Junareitin avautuminen tarjoaisi yrityksille huikeita mahdollisuuksia! Kiinnostuitko?

Tervetuloa keskustelemaan aiheesta Karjalan Silkkitie -symposiumiin.

Joensuun Tiedepuiston Louhela -sali, Länsikatu 15, Joensuu


27.10.2016

Ruotsin vienti-informaatiotilaisuus

Alajärvi

Kaski – Kasvua ja kilpailukykyä kärkialoille-hanke – järjestää seminaarin Ruotsin markkinoiden tarjoamista mahdollisuuksista suomalaisille pienille ja keskisuurille yrityksille.

Mukana:
Juha Lehtineva, Kaski-hankkeen projektipäällikkö JPYP Oy
Kjell Skoglund, toimitusjohtaja Suomalais-ruotsalainen kauppakamari
Micael Blomster, toimitusjohtaja M Blomster Consulting Oy
Pekka Hernesniemi, toimitusjohtaja Vivadec Oy
Kari Rintala Tekes (tai Juha Lehtineva JPYP)

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Punaisen Tuvan Viinitila, Koskenvarrentie 337 Alajärvi


21.10.2016

80-vuotisjuhlaseminaari ja -illallinen

Tukholma

80-arsloggor

JUHLAPÄIVÄN OHJELMA

Juhlaseminaari klo. 14.00-16.00
"Yhteistoimintaa ja inspiraatiota – tie menestykseen globaaleilla markkinoilla"
Avajaispuhe – Jacob Wallenberg, Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin valtuuston puheenjohtaja.
Paneelikeskustelu – keskustelua johtaa Lars G. Nordström, Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja,
Paikka: Grand Hôtel, peilisali. Seminaari on maksuton.

Juhlaillallinen alkaen klo. 19:00
Juhlaillallisen avaa Lars G. Nordström, Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja.
Tasavallan presidentin tervehdys, presidentti Sauli Niinistö.
Paikka: Grand Hôtel, Vinterträdgården. Osallistumismaksu 800 kruunua.

Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8


04.10.2016

Suomen talous ja tien valinta II

Helsinki

16:00-20:00

Kuinka saada vauhtia talouteen?
Seminaari käsittelee Suomen taloudellista tilannetta valtion, työmarkkinaosapuolten ja yksittäisten yritysten näkökulmasta. Kuinka valtion budjetti saadaan tasapainoon, kuinka suurta velkataakkaa voidaan lieventää, työmarkkinaosapuolten keskeinen rooli Suomessa, kuinka lisätä yritysten investointeja ja innovaatioita ja kuinka vauhdittaa vientiä? Uhkaako Suomen heikko taloudellinen kehitys hyvinvoinnin perustaa?
Seminaarin puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mats Löfström.

G18, Yrjönkatu 18, Helsinki


14.09.2016

Uskalla erottua markkinointikommunikaatiossa

Göteborg

8:30-11:00

Industrial News Service (INS) järjestää maksuttoman aamiaisseminaarin yhdessä Finsven ja FAIVSin kanssa 14. syyskuuta. Tilaisuuden ohjelma julkaistaan myöhemmin.

INS on kansainvälisesti toimiva uutistoimisto, jolla on erityisen laaja, pääasiassa ammattilehdistöstä koostuva, 160 maata kattava 100 000 tiedotuskanavan mediatietokanta. INS on jo yli 35 vuoden ajan auttanut teollisuusyrityksiä eri puolella maailmaa saavuttamaan medianäkyvyyttä. INS:n toimistot sijaitsevat Suomessa ja Ruotsissa.

Tutustu INS:n kotisivuun www.ins.fi sekä myös INS Press Clubin sivustoon http://www.ins.fi/#!press-club-en/c1tqn, josta löytyy uusimmat lehdistötiedotteet. Lisätietoja INS Ruotsin toiminnasta peter.wilcke@ins.se, suora +46 (0)70-6069456 tai INS Suomi henrik.hultin@ins.fi , suora +358 (0)40-7300348.

Kockarnas Kök och Catering, Mötesplats Bali, Sydatlanten 6, Skandiahamnen, Göteborg


08.09.2016

Hyperloop Saloon

Salo

10:00-16:00

Vuoden 2017 ensimmäisellä vuosineljänneksellä Hyperloop One aikoo esitellä täysin toimivan hyperloopin Nevadassa, USA:ssa. Sen lisäksi toiminnallinen hyperlooplaitos aiotaan rakentaa näyttämään, kuinka Hyperloop One tulee toimimaan verkostotasolla.
Tapahtuma fokusoi tämän laitoksen mahdolliseen sijoittamiseen Suomeen, sekä niihin mahdollisuuksiin, jotka tämä toisi pohjoismaisille, yritysmaailman ja julkisen sektorin toimijoille.

Salon Lukio,
Kaherinkatu 2, Salo


20.06.2016

Welcome to Step Up Investments in Finland @ Fotografiska in Stockholm

Stockholm

miltton fotografiska

Swedish interest in investing in Finland is greater today than in many years. Miltton Labs is therefore gathering key figures in Swedish-Finnish relations to share their experiences and discuss their plans and ventures in Finland.
Arranged by: Miltton Labs

PROGRAM 20TH JUNE:

16:00 Arrival and registration at Fotografiska F2 for mingle and drinks

16:30 Welcome
Fredrik Andersson, CEO and Founder Miltton Labs Stockholm

16:30 Why the industry matters and it's possibilities ahead
Marcus Wallenberg, Chairman of the Board, Investor

16:40 The potential to Step Up Investments In Finland
Jorma Ollila, Chairman of the Board Miltton Group

16:50 Regional trade and investment trends
Maria Rankka, CEO Stockholm Chamber of Commerce

17:00 Current trends in Sweden-Finland business relations
Kjell Skoglund, CEO – Finnish-Swedish Chamber of Commerce (FINSVE)

17:10 Active ownership for increased growth
Elisabeth Thand-Ringqvist, Chairman of the Board of SVCA – Swedish Private Equity and Venture Capital Association, Member of the Board of FINSVE

17:20 Venture Capital investments trends
Christoffer Häggblom, Co-founder of Rite Ventures

17:30 Real Estate investments trends
Urban Edenström, Owner of Niam and Newsec

17:40 Fintech investments trends
Johan Lundberg, CEO and Owner of NFT Ventures

17:50 The way forward
Calle Haglund, Former Minister of Defence in Finland, Partyleader Svenska Folkpartiet in Finland, Board member Miltton Group

18:00 - 18:30
Mingle and mixer

Fotografiska, F2,
Stadsgårdshamnen 22, Stockholm


08.06.2016

Suomen ja Ruotsin taloushallinnot samassa sähköisessä ohjelmassa

Espoo

procountor2016

08.30-10.30

Tilitoimisto Accurate Accounting Oy ja ohjelmistoyhtiö Procountor Oy järjestävät yhdessä aamiaisseminaarin yrityksille, joilla on toimintaa Ruotsissa.

Tässä seminaarissa kuulet miten suomalaisen emoyhtiön ja sen ruotsalaisen tytäryhtiön taloushallinnot hoidetaan optimaalisen tehokkaasti samassa Procountor pilvipalvelu-ohjelmistossa ja samassa tilitoimistossa Espoossa.

Järjestäjä: Procountor Oy
Ilmoittautuminen: Viimeistään 6.6. Ilmoittaudu pian, sillä paikkoja on rajoitetusti.
Tilaisuus on maksuton eikä sido sinua mihinkään. Procountor lähettää kaikille ilmoittautuneille maksuttomat sähköisen taloushallinnon tutustumistunnukset tilaisuuden jälkeen.

Procountor Oy, Keilaranta 8


19.05.2016

Löydä tasapaino työn ja levon välille

Tukholma

08:00-10:15

Osallistu Firstbeatin aamupalaseminaariin ja liity keskusteluun miten päivittäiset valinnat vaikuttavat hyvinvointiin. Hyvinvointia tapahtuu töissä, vapaa-ajalla ja nukkuessa. Stressi ei välttämättä ole negatiivinen asia, mutta pitkittynyt stressi yhdistettynä riittämättömään palautumiseen voi pitkällä aikavälillä altistuttaa stressiin liittyviin sairauksiin. Autamme teitä tunnistamaan hyvinvointiin vaikuttavat tekijät ja annamme vinkkejä, miten jokainen teistä voi löytää stressin ja palautumisen tasapainon arjessanne.

Ilmoittautuminen viimeistään 2.5.

Sheraton Stockholm Hotel, Tegelbacken 6.


18.05.2016

Vuosikokous - puhujana ministeri Anne Berner

Helsinki

Anne Berner henkilokuva10

11.45-14.00

Lounaspuhujana ministeri Anne Berner.
Tapahtuma on täynnä.

Ruotsin suurlähetystö,
Pohjois-Esplanadi 7A, Helsinki.


28.04.2016

Digitaalisen taloushallinnon lounasseminaari

Tukholma

11:00-13:00

Yli 7000 yritystä ja yli 270 tilitoimistoa yhdeksässä maassa on valinnut Heeroksen digitaalisen taloushallinnon kumppanikseen. Verkkolaskutus on päivän sana ja siinä Heeros on expertti. Tule kuulemaan asiasta Heeroksen Ruotsin avajaisseminaariin 28.4. Tukholman World Trade Centeriin.

Järjestäjä tarjoaa lounaan.

World Trade Center, Klarabergsviadukten 70


26.04 – 28.04.2016

Yrittäjämatka Pohjois-Ruotsiin

Tornio

Barentsin alueella on suuria hankkeita käynnissä. Pelkästään Pohjois-Ruotsissa ja Pohjois-Norjassa rakentamiseen ja infrastruktuuriin suunnitellut investoinnit ovat arviolta 110 miljardia euroa vuoteen 2025 mennessä. Järjestämme nyt yhdessä useampien toimijoiden kanssa yrittäjämatkan alueelle.

Kokoontumispaikka Park Hotel Tornio


08.04.2016

Menesty Ruotsissa (Tampere)

Tampere

Klo 8.30 -
11.00

Tervetuloa kuulemaan Ruotsin asiantuntijoilta, mitä tällä hetkellä Ruotsin markkinoilla tapahtuu.
Lisäksi käytännön kokemuksia ja neuvoja Ruotsin markkinoilla toimimiseen ja mahdollisuus verkostoitumiseen asiantuntijoiden kanssa!

Ohjelma:

8.30 Aamiaistarjoilu
9.00 Avaussanat

9.05 Kuinka menestyä Ruotsissa?
Toimitusjohtaja Kjell Skoglund, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari

9.20 Ruotsalais-suomalaista yhteistyötä – henkilökohtainen tarina
Hanasaari-Hanaholmen – Kahdenvälinen yhteistyö Ruotsin ja Suomen välillä
Hanasaaren johtokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi

9.40 Miten aloittaa yritystoiminta Ruotsissa?
Hannu Harju, PriceWaterhouseCoopers

10.00 Key note speaker: toimitusjohtaja Kari Kallio, Intella Management Adviser AB
"Maassa maan tavalla" – kokemuksiani Suomen ja Ruotsin yritystoiminnoista rakennusalalla

10.35 Päätössanat
10.40 Vapaata seurustelua ja yleinen kyselytuokio

Yhteistyössä Hanasaaren-ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari ja Tampereen kauppakamari.

Tilaisuus on osallistujille maksuton, mutta ilmoittautumiset tarvitaan tarjoiluiden vuoksi. Ilmoittaudu mukaan 6.4. mennessä yllä olevan ilmoittautumislinkin kautta tai
p. +358-(0)3 230 0555.

Technopolis Yliopistonrinne, Tampere


07.04.2016

Menesty Ruotsissa (Pori)

Pori

Klo 8.30 -
11.00

Tervetuloa kuulemaan mitä tällä hetkellä Ruotsin markkinoilla tapahtuu, käytännön kokemuksia kahdenvälisestä yhteistyöstä Ruotsin ja Suomen välillä sekä saamaan tietoa yritystoiminnan aloittamisesta Ruotsissa. Lisäksi mahdollisuus verkostoitumiseen asiantuntijoiden kanssa. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin, Hanasaaren –ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen ja Satakunnan kauppakamarin kanssa.

Tilaisuus on osallistujille maksuton, mutta ilmoittautumiset tarvitaan tarjoiluiden vuoksi. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 1.4 mennessä ilmoittautumislinkin kautta.

Juhlatalo Rantakartano, Isojoenrannantie 58, 28240 Pori.


06.04.2016

Menesty Ruotsissa (Oulu)

Oulu

Klo 8.30 -
11.00

Tervetuloa kuulemaan mitä tällä hetkellä Ruotsin markkinoilla tapahtuu, käytännön kokemuksia kahdenvälisestä yhteistyöstä Ruotsin ja Suomen välillä sekä saamaan tietoa yritystoiminnan aloittamisesta Ruotsissa. Lisäksi mahdollisuus verkostoitumiseen asiantuntijoiden kanssa. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin, Hanasaaren – ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen ja Oulun kauppakamarin kanssa.

Tilaisuus on osallistujille maksuton, mutta ilmoittautumiset tarvitaan tarjoiluiden vuoksi. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 1.4 mennessä ilmoittautumislinkin kautta.

Uusi Seurahuone, Rantakatu 4


05.04.2016

Digitaalisen markkinoinnin aamiainen

Sheraton Stockholm Hotel

liana

Tervetuloa kuulemaan viimeisimmät digitaalisen markkinoinnin trendit sekä markkinoinnin automaation, sähköpostimarkkinoinnin ja viestinnän parhaat käytännöt. Luvassa on aamiaisen ohella mielenkiintoisia case-esityksiä kansainvälisen digimarkkinoinnin toteutuksista.

Tapahtuma on maksuton ja tarjoamme sen yhteydessä aamiaisen.

Tegelbacken 6, 101 23 Stockholm


21.03.2016

Kevätlounas

Tukholma

klo 11.45 -13.30

Suomi-Ruotsi: Katkenneet ja jälleenluodut suhteet
Lounaspuhujana Jörn Donner

Jörn Donner kuuluu Pohjoismaiden tunnetuimpiin kulttuurihenkilöihin; hän on elokuvaohjaaja, kriitikko ja kirjailija sekä entinen poliitikko.
Vuosina 1978-82 hän toimi Ruotsin filmi-instituutin (Svenska Filminstitutet) toimitusjohtajana. Hän on julkaissut yli kuusikymmentä kirjaa ja ohjannut noin kaksikymmentä elokuvaa.
Vuonna 2013 hän julkaisi tuhatsivuisen selonteon nimeltä Mammutti. Vuonna 2014 julkaistiin Poika ja isä ja vuonna 2015 Pikku mammutti sekä Ruotsi, matkoja vieraassa maassa.

Ilmoittautuminen viimeistään 16. maaliskuuta.

Osoite: Spegelsalen, Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm


10.03.2016

Boardingpass aamiaisseminaari: Veroilmoitus kännykästä? Kuka olisi uskonut

Tukholma

niklashuss

07:30-09:30

Ruotsin verovirasto on viime vuosina ollut julkisten viranomaisten keskuudessa Servicescore-mittausten kärkipaikalla. Verovirasto onnistui muuntautumaan jäykästä, byrokraattisesta ja kontrolloivasta virastosta Ruotsin moderneimmaksi palveluviranomaiseksi. Miten? Veroviraston digitaalinen transformaatio oli alusta alkaen seikkailu aina strategioiden ja toimintamallien muutoksista uuteen organisaatiokulttuuriin. Transformaatiosta tuli success-story! Ja mihin pystyy verovirasto, siihen pystyy myös elinkeinoelämä!

Niklas Huss, joka vastasi prosessien kehityksestä Veroviraston transformaation yhteydessä tulee kertomaan projektin tärkeimmistä menestystekijöistä ja sudenkuopista, yhdistäen ne elinkeinoelämästä otettuihin esimerkkeihin. Hän tulee myös kertomaan meille tulevaisuudesta ja seuraavista suurista digitalisoinnin harppauksista.

Tervetuloa kuuntelemaan ja inspiroitumaan Boardingpassin verkostokandidaatin ja FINSVE:n yhteiseen seminaariin.

Ohjelma:
7.30 - 8.00 Aamiainen ja verkottuminen
8.00 - 9.00 Seminaari
9.00 - 9.30 Seminaari päättyy

Ilmoittautuminen viimeistään 3. maaliskuuta.

Hotel Birger Jarl,
Tulegatan 8


07.03.2016

Yrittäjälounas Tukholmassa

Tukholma

Tervetuloa kiinnostavaan lounasseminaariin, jossa saat mahdollisuuden tavata suomalaisia yrittäjiä matkalla Ruotsin markkinoille.

Seminaarissa luennoitsijoina Suomen suurlähettiläs Jarmo Viinanen, Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin toimitusjohtaja Kjell Skoglund ja Ruotsin yrittäjäliiton toimitusjohtaja Günther Mårder.

Suomen suurlähetystö, Gärdesgatan 11, Stockholm


17.02.2016

Aamiaisseminaari: Onko kapasiteettisi riittävä vastaamaan työelämän haasteisiin?

Tukholma

start

Klo 08.30 -
10.30

Muuttuva toimintaympäristö haastaa yrityksiä ja yksilöitä päivittäin uusilla haasteilla – Onko sinulla kapasiteettiä ylläpitää ja kehittää osaamistasi jatkuvasti vastataksesi näihin haasteisiin? Miten omaan kapasiteettiin ja jaksamiseen voi vaikuttaa? Tule aamiaisseminaariin niin otamme siitä selvää yhdessä. Jokainen osallistuja saa mitata oman kapasiteettinsä seminaarin aikana ilmaiseksi!

Ironcoaching AB on yksilön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja huippujohtamiseen erikoistunut yritys. Tuotamme monipuolisesti terveysjohtamiseen, johtamiseen, valmennukseen, urheiluun, liikuntaan ja koulutukseen liittyviä palveluja.
Jyrki Kinnunen on Ruotsin liiketoiminnan perustaja, osakas ja Ruotsin liiketoiminnan toimitusjohtaja sekä yritysjohtajien valmentaja. Aikaisemmin Jyrki on toiminut NOFA-lifts you up! -yrityksen toimitusjohtajana sekä myyntivalmentajana usealla eri toimialalla

Huomio! Muista ottaa henkilökortti mukaan tapahtumaan!

Tervetuloa!

Ilmoittautumiset 14.helmikuuta mennessä

Suomalais-ruotsalainen kauppakamari
(Suomen suurlähetystö)
Gärdesgatan 11, 115 27 Tukholma


28.01.2016

Pohjanmaa Export -kruunut kotiin Ruotsista

Ylihärmä

Klo 13.30 -
18.30

Tervetuloa Kauhavalle Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin, Kauhavan kaupungin, PohjolaNordenin Pohjanmaan piirin ja Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin järjestämään elinkeinoseminaariin aiheena viennin edistäminen Ruotsiin.

Tule kuulemaan käytännönläheisiä yrityspuheenvuoroja Ruotsin markkinoiden valtaamisesta!

Ilmoittautumiset 25.tammikuuta mennessä.

Kauhava, Härmän Kuntokeskus
Vaasantie 22, 62375 Ylihärmä


21.01.2016

Voiko digitalisointi toimia yrityksesi menestystekijänä?

Tukholma

klo 17.00 -
20.00

Tervetuloa jäsenverkottumistilaisuuteen Grant Thorntonilla! Illan kuluessa pohdiskelemme, miten digitalisointi voi toimia yrityksesi menestystekijänä ja Grant Thornton yhteistyökumppaninasi digitalisissa talousasioissa. Valotamme myös hyvän veroasianeuvonnan merkitystä pedagogisten yrityscasen avulla.Tervetuloa mukavaan illan viettoon yhdessä Grant Thorntonin ja Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin kanssa!

Tarjoamme tervetuliaisdrinkin ja pikkupurtavaa, sekä verkottumislautasellisen juomineen (viini/olut tai alkoholiton).

Ilmoittautuminen viimeistään 18. tammikuuta.

Osoite: Grant Thornton, Sveavägen 20, Tukholma


25.11.2015

Kansainvälisty! Ruotsin tarjoamat mahdollisuudet ja menestyksekäs myyntityö

Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli

12:00
16:00

Tervetuloa Team Finland iltapäivätilaisuuteen Mikkeliin 25.11 klo 12-16.

Iltapäivän aikana kuulet Ruotsin tarjoamista mahdollisuuksista, myyntityöstä Ruotsissa ja tarjolla olevista kansainvälistymispalveluista.
Lisäksi yritykset kertovat omista kokemuksistaan Ruotsin markkinoille pääsystä.

- Ruotsin markkinatilanteen päivitys
- Uutta kasvua yritystoiminnalle Ruotsissa
- Myyntityö Ruotsissa
- Viimeisintä tietoa yrityksille tarjottavista Team Finland –palveluista

Päivän aikana on myös mahdollista tavata Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin edustaja kahdenkeskisissä neuvotteluissa ELY-keskuksen tiloissa tai yrityskäynnillä.

Tilaisuus sopii jo Ruotsissa toimiville tai markkinoille pyrkiville yrityksille.


Ilmoittautuminen ja osallistuminen:

Tilaisuus on maksuton yrityksille, mutta edellyttää ilmoittautumista 16.11. mennessä.

Tapahtuman järjestävät Team Finland -verkoston kumppanit:
ELY-keskuksen Kasvu ja Innovatiot -yksikkö, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari, Finpro, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja Entreprise Europe Network
29.10.2015

EKP:n rahapolitiikka ja kansalliset keskuspankit - Erkki Liikanen, Suomen Pankin pääjohtaja

Tukholma

Erkki Liikanen

11:45

Erkki Liikanen on ollut Suomen Pankin pääjohtaja vuodesta 2004 lähtien. Liikanen on aiemmin toiminut EU:n komissaarina, suurlähettiläänä ja valtiovarainministerinä. Hän on myös yksi Euroopan keskuspankin neuvoston pitkäaikaisimmista jäsenistä. Erkki Liikanen on EKP:n tarkastuskomitean puheenjohtaja. Komitean tehtävänä on tehostaa EKP:n ja eurojärjestelmän hallintoa ja valvontaa. Pääjohtaja Liikanen on myös Suomen edustaja Kansainvälisen valuuttarahaston hallintoneuvostossa. Lounasseminaarissa käsitellään myös Suomen talouden näkymiä.

Aika 29.10.2015, klo11.45 -12.30 lounas, seminaari klo12.30 - 14.00Suomen suurlähetystö
Gärdesgatan 11
11527 Tukholma


05.10.2015

Syyslounas: "Elää ja johtaa Suomessa – vuoteni Wärtsilässä" Wärtsilä Oyj:n toimitus- ja konserninjohtaja Björn Rosengren

Tukholma

Björn-Rosengren

11.45 - 14.00

Björn Rosengren on vuodesta 2011 lähtien toiminut Wärtsilän konsernijohtajana Suomessa. Vuosina 1985–1995 Rosengren oli Atlas Copcon Construction ja Mining Technique -liiketoiminta-alueen johtajana Shanghaissa. Rosengrenilla on laaja kokemus erilaisista kansainvälisen liiketoiminnan johtotehtävistä. Rosengren aloittaa Sandvik AB:n toimitusjohtajana ja konsernijohtajana 1.11.2015.

Peilisali, Grand Hôtel
Södra Blasieholmshamnen 8
Tukholma


24.09 – 25.09.2015

Networking -risteily saaristossa

Tukholma

24.9. 17:00 –
25.9. 15:30

Suomalais-ruotsalainen kauppakamarin jäsenmäärä on kasvanut 70 yrityksellä tämän vuoden aikana. Juhlistamme FINSVEn syyskauden alkua ja uusia jäseniämme seminaariristeilyllä Viking Cinderellalla 24.–25.9.2015.
Seminaarissa on kiinnostavia yritysesityksiä, hyvää ruokaa ja mukavaa seuraa. Sinulla on mahdollisuus luoda uusia, tärkeitä liikesuhteita. Tartu tilaisuuteen ja lähde mukaan inspiroivalle ja antoisalle risteilylle!


Viking-terminaali, Stadsgårdskajen
Tukholma


16.09.2015

Kyberturvallisuus, Sean Sullivan, Security Advisor, F-Secure

Tukholma

9.00 - 10.30. Aamiaistarjoilu alkaa klo. 08.30

F-Securen tietoturva asiantuntija Sean Sullivan nostaa tietoturva-asioita esille maailmanlaajuisesti ja esiintyy aktiivisesti mediassa. Seanin tavoitteena on tehdä teknologiasta helpommin lähestyttävää ja tämä työ näkyy erityisesti Labs Blog-blogissa, jossa käsitellään tietoturvaa, yksityisyyden suojaa sekä muita teknologia aiheita.

Suomen suurlähetystö
Gärdesgatan 11
Tukholma


10.07.2015

Vauhtia myyntiin – miten lisäämme vientiä Ruotsiin ja Norjaan?

Kristiinankaupunki

13.00 - 16.00

Kulturhuset Dux
Sjögatan 21
Kristinestad


02.06.2015

Kansainvälisen myynnin menestysreseptit

Helsinki

8.30 - 12.00

FINSVEn Kansainvälisen myynnin menestysreseptit - tilaisuus kiinnosti yli 100 kuulijaa.

Uusilla markkinoilla menestyminen on paljolti kiinni paikallisen markkinadynamiikan ja asiakkaiden ymmärtämisestä, järjestelmällisestä myynti- ja markkinointityöstä sekä pitkäjänteisyydestä.

Neljä yritysjohtajaa paljastivat omat reseptinsä.

Viidessä vuodessa johtavaksi autoteollisuuden ohjelmistotoimittajaksi
Toimitusjohtaja Jonas Geust, Rightware Oy

Ruotsin kautta maailman valloitukseen
Myyntijohtaja Mikko Reinikainen, Safera Oy

Ruotsi, niin lähellä- ja kuitenkin niin kaukana
Toimitusjohtaja Lena Karjaluoto, HUR Oy

Myynnillä kansainväliseen kasvuun
Toimitusjohtaja Mika Ahokas, Dream Broker Oy

EY House
Alvar Aallon katu 5 C
00100 Helsinki


20.05.2015

Vuosikokous

Tukholma

11.45 - 14.30

Lounaspuhujana oli Suomen suurlähettiläs Jarmo Viinanen, aiheena "Suomi vaalien jälkeen". Viinanen totesi, että Suomen uudella hallituksella on paljon tehtävää talouskasvun aikaansaamiseksi.

Suomen suurlähetystö
Gärdesgatan 11
Tukholma


24.04.2015

Suomi vaalien jälkeen

Tukholma

9.30 - 11.30

Suomen suurlähetystö
Gärdesgatan 11
Tukholma


14.04.2015

Vuokrajuridiikka - tärkeitä sääntöjä vuokrasuhteen hallintaan

Tukholma

8.30 - 9.30

Advokatfirman Delphi
Regeringsgatan 30–32
Stockholm


25.03.2015

Investoi tuulivoimaan - pohjoismaalainen näkökulma

Tukholma

13.00 - 17.00

Bird & Bird Stockholm
Norrlandsgatan 15, tr 10
Tukholma


25.03.2015

Välitä tulevaisuudesta

Tukholma

16.30 -20.00

Mats Lewan
kirjailija ja toimittaja

Tulevaisuus on monin tavoin jo täällä. Ehkä se tuntuu hieman pelottavalta, mutta on samalla äärettömän jännittävää! Etteplan tutustuttaa meidät tulevaisuuden teknologiaan.

Suomen suurlähetystö
Gärdesgatan 11
Tukholma


11.03.2015

Kevätlounas

Tukholma

Carl-Haglund-puolustusministeri försvarsminister

11.45 - 14.00

Suomen puolustusministeri Carl Haglund puhui Suomen ja Ruotsin välisen puolustusyhteistyön syventämisestä Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin kevätlounaalla.

Peilisali, Grand Hôtel
Södra Blasieholmshamnen 8
Tukholma