Tulevat tapahtumat

Mahdollisuudet Ruotsin markkinoilla – Pohjanmaa tiennäyttäjänä

Mahdollisuudet Ruotsin markkinoilla – Pohjanmaa tiennäyttäjänä

Ruotsin markkinoilla on paljon mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Mutta kuinka osaisimme paremmin hyödyntää Suomen ja Ruotsin välisiä synergioita? Hyvistä yhteyksistä huolimatta vientiä voidaan merkittävästi lisätä. Tervetuloa mukaan Vaasassa 31. lokakuuta järjestettävään seminaariin.

Ruotsin markkinat ovat vakaat ja kysyntää on laadukkaille tuotteille. Suomalaisille yrityksille se merkitsee ainutlaatuista mahdollisuutta laajentua ja luoda pitkäaikaisia liikesuhteita. Kasvava vienti puolestaan edistää innovaatioiden syntymistä, luo uusia työpaikkoja ja vahvistaa Suomen taloutta, Pohjoismaiden välistä yhteistyötä ja alueen kansainvälistä kilpailukykyä.

Seminaarissa käsitellään sitä, kuinka suomalaiset yritykset ovat navigoineet Ruotsin markkinoilla, ja mitä voimme oppia heidän hyvistä ja huonoista kokemuksistaan. Onko nuori sukupolvi valmis kovaan kilpailuun? Voiko ahvenanmaalainen ajattelumalli opettaa meille jotakin? 

Kansainvälistyminen vaatii huolellista valmistautumista ja halua oppia ja kehittyä jatkuvasti. 

Seminaari järjestetään yhteistyössä LähiTapiola Pohjanmaan kanssa.

Ilmittaudu

Seminaarin tiedot

Päivä: Torstai 31. lokakuuta 2024 klo 9.00 – 12.30 (sisältäen aamiaisen ja lounaan)
Paikka: Vaasa Ritz, Kirkkopuistikko 22, Vaasa
Ilmoittautuminen: Viimeistään 23. lokakuuta ilmoittautumislomakkeesta.
Muuta: Seminaarin kielet ovat suomi ja ruotsi. Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautuminen on sitova. Muistathan ilmoittaa meille ilmoitustoiminnon kautta, ellet pääse osallistumaan?

ALUSTAVA OHJELMA

09:00

Verkostoituminen, aamiainen ja kahvi

09:30

Avaukset

  • Janne Jokinen, edustuston päällikön sijainen, Suomen Tukholman suurlähetystö
  • Joel Sunabacka, toimitusjohtaja, LähiTapiola Pohjanmaa
  • Kjell Skoglund, toimitusjohtaja, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari

09:50

Peter Wiklöf

Ahvenanmaalta Ruotsiin – lännen dynaamisuus luo pohjaa monipuoliselle kasvulle
Toimitus- ja konsernijohtaja Peter Wiklöf, Ålandsbanken
Ålandsbanken perustettiin Ahvenanmaalla vuonna 1919 tukemaan paikallista taloutta. 1980-luvulla pankki laajeni menestyksekkäästi Suomeen ja Ruotsiin, vakiinnuttaen asemansa vahvana finanssitoimijana alueella. Ålandsbankenin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Peter Wiklöf on ollut keskeinen hahmo pankin laajentumisessa ja modernisoinnissa. Hän tarkastelee Ruotsin markkinoille siirtymistä, joka avasi lukuisia uusia mahdollisuuksia ja tarjosi dynaamisen perustan monipuoliselle liiketoiminnalle ja kestävälle kasvulle..

10:15

Tuomas Saikkonen

Kansainvälinen ja innovatiivinen menestystarina
Tuomas Saikkonen, toimitusjohtaja, Vilpe
Rakennusalan komponentteja valmistava Vilpen toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen jakaa kuulijoille inspiroivan menestystarinan Pohjanmaalta. Vilpe on loistava esimerkki siitä, kuinka menestys ei välttämättä ole kiinni maantieteellisestä sijainnista, vaan asiantuntemuksesta ja kunnianhimon tasosta. Kansainvälistyminen on ollut täynnä haasteita ja onnistumisia, ja Saikkonen kertoo, miten yritys on onnistunut navigoimaan näiden kokemusten läpi ja saavuttamaan merkittäviä tuloksia.

10:40

Staffan Snellman

Menestyksen avain Ruotsissa: Ymmärrä markkinat ja sopeudu paikalliseen kulttuuriin
Staffan Snellman, vientijohtaja, Snellmans köttförädling Ab
Vientijohtaja ja toisen sukupolven yrittäjä Staffan Snellman kertoo, kuinka perheyritys on menestyksekkäästi selviytynyt muuttuvista ajoista ja myöhemmin vakiinnuttanut asemansa Ruotsin markkinoilla. Pitkäjänteinen työ, herkkyys ja kärsivällisyys ovat avainasemassa vahvan läsnäolon rakentamisessa. Ruotsin päivittäistavarakauppa ja ruotsalaisten asiakkaiden mieltymykset poikkeavat kotimarkkinoista, ja menestyksen avain on sopeutuminen paikallisiin olosuhteisiin ja kulttuuriin.

11:05

Nina Ingves

Pohjoismainen identiteetti ja johtamistaidot nuorten keskuudessa
Nina Ingves, johtaja, StartupHub Vasa Hanken
Miten varmistamme, että seuraavalla sukupolvella on tarvittavat työkalut kilpailukykyisen Suomen rakentamiseen? Keskustelemme Nina Ingvesin, StartupHub Vasa Hankenin johtajan, kanssa yliopistojen roolista ja siitä, kuinka koulutus tukee hyvää kehitystä yhteiskunnassa. Mitä ominaisuuksia uusien yritysten on oltava, jotta ne pystyvät saavuttamaan riittävän kasvun?

11:20

Paneelikeskustelu: Pohjanmaa, kansainvälistyminen ja tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet

Pohjanmaa, historiallisesti tunnettu nimellä vientirannikko, tarjoaa hyvän mallin Suomelle siitä, kuinka ulkomaankauppaa, erityisesti Ruotsin kanssa, tulisi kehittää. Mikä tekee alueesta ainutlaatuisen? Kuinka voimme edistää yritysten kasvua ja mitä vaaditaan onnistuneeseen kansainvälistymisprosessiin? 

Paneelissa keskustellaan myös Suomen ja Ruotsin tulevaisuuden roolista ja siitä, miten alue voi säilyttää kilpailukykynsä globaalissa maailmassa, sekä siitä, millainen yhteistyö maiden välillä voi lisätä synergioita ja vahvistaa Pohjolaa.

Osallistujat:

  • Kristian Schrey, toimitusjohtaja, Viexpo
  • Joel Sunabacka, toimitusjohtaja, LähiTapiola Pohjanmaa
  • Camilla Wikman, markkinointijohtaja, Prevex
  • Robin Tallbergsijoituspäällikkö, CapMan Growth
Moderaattorit;
  • Hannah Malkamäki, liiketoimintajohtaja, LähiTapiola Pohjanmaa
  • Tua Takasu, projektijohtaja, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari

11:50

Lounas, verkostoituminen jatkuu


Aiheeseen liittyvät artikkelit