Tulevat tapahtumat

Synergiat kulttuurin ja liiketoiminnan välillä

Synergiat kulttuurin ja liiketoiminnan välillä

Järjestämme yhdessä Norjalais-Suomalaisen kauppayhdistyksen (NOFI) kanssa seminaarin kulttuurin ja liiketoiminnan välisistä synergioista. Seminaari pidetään Norjan suurlähetystössä Helsingissä ja sen avaa Norjan suurlähettiläs Wegger Strømmen.

Nykyisessä taloudessa, jossa sekä yritykset että kulttuurisektori kohtaavat suuria haasteita, on tärkeämpää kuin koskaan löytää uusia yhteistyömuotoja. Perinteinen malli, jossa yritykset sponsoroivat kulttuuritapahtumia, ei enää riitä. Suuret yritykset ovat kuitenkin jo luoneet menestyksekkäitä kulttuuriohjelmia, joissa taide, musiikki ja muotoilu ovat keskeinen osa toimintaa. Yhteistyö avaa uudenlaisen vuorovaikutuksen, jossa kulttuuri integroidaan osaksi yrityksen brändiä ja tuote- tai palvelukokemusta. Seminaarissa, Andreas Sønning, Norjan musiikkikorkeakoulun dosentti, kertoo, miten suurten yritysten kulttuuriohjelmat syntyvät ja miten pienet yritykset voivat hyötyä yhteistyöstä paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa.

Seminaari keskittyy myös siihen, miten yksittäisiä kulttuurihankkeita voidaan rahoittaa. Kun yksi Pohjoismaiden suurimmista elokuvaprojekteista, Elf, on valokeilassa, kyse ei ole pelkästään taiteellisesta visiosta – se on puhdasta liiketoimintaa. Suurten investointien tukemana tavoitteena on varmistaa, että sijoittajat saavat takaisin jokaisen sijoittamansa euron. Elokuvatuotanto on yhtä lailla liiketoimintastrategia kuin kulttuuriprojekti. Palkittu ohjaaja Joonas Berghäll antaa näkemyksen siitä, kuinka tällaisen laajamittaisen elokuvaprojektin rahoitus toimii, kuinka tämä pohjoismainen elokuva säilyttää kulttuuriperintöä, edistää paikallisia lahjakkuuksia ja kuinka rakennetaan tuotanto globaalille areenalle.

Annika Mylläri, musiikkijohtaja Centriassa, puhuu siitä, kuinka musiikki toimii vahvana linkkinä ja edistää koulutusta ja yhteiskunnallista osallistumista Pohjoismaissa. Yhteistyön kautta säilytämme kulttuuriperintöä ja luomme polkuja tulevaisuuden kulttuuriseen ja koulutukselliseen vaihtoon taiteen alalla. Yhteistä keskustelua johtaa Mats Granfors, Senior Lecturer, Creative Music Production -ohjelman johtaja ja projektiasiantuntija; Nordic Music Creator, ICH

Liity mukaan ja tule inspiroitumaan uusista tavoista yhdistää kulttuuri ja liiketoiminta sekä rakentaa tulevaisuuden liiketoimintamalleja!

Ilmoittaudu

Seminaarin tiedot

Päivä: 26. marraskuuta 2024
Aika:
Kello 14.00–17.00
Paikka: 
Norjan suurlähetystö, Rehbinderintie 17, Helsinki
Kielet:
 Englanti ja ruotsi (esitykset ovat englanniksi)
Ilmoittautuminen:
NOFI:n ilmoittautumislomakkeesta 

Lue lisää seminaarista NOFI:n korisivulla

Ohjelma:

  • Avaus
    Norjan suurlähettiläs Wegger Strømmen
  • Dosentti Andreas Sønning
    Luova näyttämötuotanto integroitujen kulttuuriohjelmien välineenä, painottaen arvoprofilointia, suhteiden rakentamista ja markkinointiviestintä
  • Ohjaaja Joonas Berghäll
    Elokuvatuotanto liiketoimintastrategiana ja kulttuuriprojektina: Rahoitus, kulttuuriperintö ja globaalit ambitiot
  • Annika Mylläri, musiikin johtaja Centriassa
    Musiikki yhdistäjänä: Koulutuksen, yhteisön ja kulttuurivaihdon edistäminen Pohjoismaissa
  • Keskustelua, Mats Granforsin johdolla, Senior Music Lecturer, Novia
  • Verkostoitumista

Lue lisää seminaarista NOFI:n korisivulla